Haberler

Uğur Mumcu Suikastinin 25. Yılı

Edirne'de, gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 25. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Edirne'de, gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 25. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Anmaya katılanlar Edirne Belediyesi önünde toplanıp Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Katılımcılar, Mumcu Anıtı'na karanfil bıraktı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, Uğur Mumcu Parkı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 24 Ocak 1993'te kalpaksız Kuvayi Milliyecisini kaybettiğini söyledi.

Gaffar Okan, Onat Kutlar, Muammer Aksoy'un da Uğur Mumcu gibi ocak ayında yitirilenlerden olduğunu belirten Özcan, ocak ayının bu nedenle karanlık, kasvetli ve karanlık bir ay olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin son zamanlarda da zor günler yaşadığını dile getiren Özcan, "Bu zor günlerde ülkemizin çaresi, Atatürk ve onun gösterdiği yoldur. Atatürk ilkelerini eksiksiz sahiplenerek FETÖ dahil bütün belalardan kurtulmamız gerçekleşir." dedi.

Uğur Mumcu'nun askerlik arkadaşı olduğunu belirten İlhan Uz da Mumcu ile olan askerlik anılarını anlattı.

Programa, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, CHP Edirne İl Teşkilatı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Edirne Belediyesi Uğur Mumcu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title