Haberler

Uğur Mumcu, Evinin Önünde Anıldı

Uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 15. yılında Ankara'da evinin önünde anıldı.

24 Ocak 1993 yılında evinin önünde aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu'nun, evinin önünde düzenlenen anma törenine CHP, SHP, DSP ve İşçi Partisi örgütleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği, Devrim Şehitleri Derneği, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören Uğur Mumcu Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Uğur Mumcu'nun Sokağı'nda bir araya gelen sevenleri, ellerinde Uğur Mumcu fotoğrafları ve karanfillerle "Uğurlar ölmez", "Uğurlar olsun", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar attılar. Beşiktaş kulübü taraftarı bir grup da "Çarşı, Faili Meçhullere Karşı" yazılı büyük bir pankartla katıldı.

Törende bir konuşma yapan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'ndan İlker Gülüm, hain bir suikasta kurban giden Uğur Mumcu'nun Türkiye üzerinde oynanan oyunları kaleme aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu güzel insanların katilleri bulunamadı. Uğur Mumcu ne kalemini ne de düşüncelerini pazarlık konusu yapmadı. Kalemi gibi dimdik yaşadı. Onsuz geçen 15 yılda onun ne kadar haklı olduğunu gördük. Türkiye'yi Ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyenlerin gerçek yüzünü o bizlere göstermişti."

Uğur Mumcu'nun eşi ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile kızı Özge Mumcu'nun, Uğur Mumcu Anıtı'na çiçek ve mum bırakmasının ardından, Uğur Mumcu ve suikastlar sonucu hayatını kaybeden tüm aydınların anısına yapılan saygı duruşu yapıldı. Törende, Sokak Tiyatrosu tarafından Samuel Beckett'tan uyarlanan "Felaket" adlı oyun sergilendi.

Törenin ardından, sevenleri Mumcu anıtının önüne mumlar dikip karanfiller koydular.

Uğur Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine eşi Güldal Mumcu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP merkez ve ilçe teşkilatı üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törene katılanlar, Mumcu'nun mezarına kırmızı karanfiller bıraktılar. (ANKA)

(ST/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title