Haberler

Uğur Mumcu, Çanakkale'de Anıldı

Çanakkale'de, bombalı saldırıya kurban giden gazeteci- yazar Uğur Mumcu, ölümünün 23'üncü yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Çanakkale'de, bombalı saldırıya kurban giden gazeteci- yazar Uğur Mumcu, ölümünün 23'üncü yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini Anma Programı kapsamında Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen anma törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Uğur Mumcu anıtına partililerle birlikte karanfil bıraktı.

Burada kısa bir açıklama yapan Milletvekili Zeynep Altıok, "Ömrünü aydınlanma mücadelesine vakfetmiş, bilginin, ilimin, değerini kavramış bir aydınımız değerli bir kalemimiz olan Uğur Mumcu'yu bugün burada bir kez daha saygıyla anıyoruz. Onu karanlıklara kurban veren anlayışın karşısında onun yürüttüğü mücadeleyi gerçekler aydınlanana kadar karanlık yok olana kadar sürdürmeye devem edeceğiz. Onun sözüyle bir ülke olarak bugün bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olan karanlık bir dilin ve yüreğin elindeyiz. Bilgiyle ve Uğur Mumcuyla çoğalarak bu karanlığı yok edeceğiz" diye konuştu.

Uğur Mumcu Parkı'ndaki anma töreninin ardından 'Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini' anma etkinliği Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'ndeki programla sona erdi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Zeynep Altıok Uğur Mumcu Çanakkale Politika Haberler

title