Haberler

Uğur Kaymaz Anıldı

Güvenlik Güçleri Tarafından Açılan Ateşle Öldürülen 12 Yaşındaki Uğur Kaymaz ile Kamyon Şoförü Babası Ahmet Kaymaz İçin Düzenlenen Anma Töreni PKK Gösterisine Dönüştü.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri tarafından PKK'lı oldukları gerekçesiyle 2004 yılında açılan ateşle öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile kamyon şoförü babası Ahmet Kaymaz için düzenlenen anma töreni PKK gösterisine dönüştü. BDP'nin organize ettiği anma töreninde, terör örgütü ve elebaşı Öcalan, posterlerini taşıyan göstericiler örgüt lehinde de sloğan attı.

BDP Kızıltepe ilçe teşkilatı, 26 yıl önce açılan ateşle öldürülen Uğur ile babası Ahmet Kaymaz için anma töreni düzenledi. Cumhurriyet Caddesi'nde bir araya gelen grup, 'zafer işaretleri' yaparak mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında önde bulunan çocuklar Uğur Kaymaz ile babası Ahmet Kaymaz'ın fotoğraflarını taşırken, yüzlerini puşu ile kapatan bir grup, Abdullah Öcalan posterleri ve PKK'yı simgeleyen bezleri açtı. Sık sık, 'Kana kan, dişe diş, seninleyiz Öcalan', 'İntikam, intikam', 'AKP şaşırma, bizi dağa taşırma', 'Gençlik Öcalan'ın fedaisidir' sloganları atan gurup, yaklaşık 2 kilometre yürüdükten sonra, Atatürk Mahallesi'ndeki mezarlığa geldi. 6 yıl önce eşi ve oğlunu kaybeden Makbule Kaymaz ve öldürülen çocuğun amcası Reşat Kaymaz, Uğur ile Ahmet Kaymaz'ın mezarlarına çiçek bıraktı.

Amca Reşat Kaymaz, Uğur ve Ahmet Kaymaz'ı öldüren polislerin 'kahraman ilan edildiğini' belirterek, "Yeğenim ve kardeşimi öldüren polisler beraat etti. Onlar birer halk kahramanı ilan edildi. Uğur öldürüldü, binlerce kişi şu an Uğur ile beraber. Bir Uğur ölür, bin Uğur gelir. Kürtler için adalet yok artık. Adalet istemiyoruz artık. Devletin hak ve hukuk üretmesini bekliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLECEK

Haber-Kamera: ABDULHALUK BARİK/KIZILTEPE(MARDİN), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title