Haberler

Ufrad Başkanı Aydın - İstanbul

Ulusal Franchising Derneği (UFRAD) Başkanı Mustafa Aydın, "Şu anda 175 civarında markamız dünya ekonomik platformlarında, pazarlarında at koşturuyor, ana hedefimiz asgari 300'e çıkarmak." dedi.

Medyafors Fuarcılık organizasyonu, UFRAD iş birliği ve Coldwell Banker Türkiye ana sponsorluğunda gerçekleştirilen "15'inci Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı"nın açılışı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, UFRAD Başkanı Aydın, Avrupa Franchise Federasyonu Başkanı Michael Eyre ve çok sayıda ülkenin franchising başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan Aydın fuar kapsamında 50 civarında ülkenin franchising başkanlarının Türkiye'ye geldiğini söyledi. Türkiye'nin görüntüsünü dünya kamuoyu ile doğru paylaşabilmek adına bu ve benzeri çalışmaları yaptıklarına dikkati çeken Aydın, Türkiye'de sektörün yıllık ticaret hacminin 43 milyar dolar olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sektörde 300'ün üzerinde markaya sahip olduğunu belirten Aydın, şunları söyledi:

"Burada en önemli konu Türk markalarının uluslararası platformlarda yer alması. Eğer marka değilse yapılmış çalışma, eğer yapılmış çalışmayı markalaştırıp da Dünya Ekonomik Platformuna sunmuyorsanız, her ne yaparsanız yapın bunun sadece hamallığını yapmış olursunuz.Dolayısıyla Türkiye artık yaptığı çalışmalarla, üretim sektöründe, imalat sektöründe, hizmet sektöründe hamallıktan öteye giderek, kendi markalarıyla bu çalışmaları dünya kamuoyuna tanıtıyor ve dünya pazarlarına sunuyorsa o zaman bir anlam ifade ediyordur. Şu anda 175 civarında markamız dünya ekonomik platformlarında, pazarlarında at koşturuyorlar, ana hedefimiz asgari 300'e çıkarmak."

Sektörün Türkiye'deki yıllık büyüme hızının ortalama yüzde 20 civarında olduğunu belirten Aydın, Avrupa'da bu oranın yüzde 10'lar civarında olduğunu aktardı.

Fuardan

Verilen bilgiye göre, 22 bin metrekare alanda, ulusal ve global ölçekte 300'e yakın marka ve 38 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapacak olan fuar, yabancı yatırımcıların da ajandasında ilk sırada yer alıyor.

İstanbul'da düzenlenen fuar, Çin, Kanada, Fransa, Endonezya, Kore, Lübnan, Malezya, Filipinler, Rusya, İngiltere, Mısır, Arjantin, Tayland, İspanya, Avustralya, Meksika, ABD, Brezilya, Kolombiya ve Guatemala'dan gelen yatırımcıları ve heyetleri Türk markalarıyla buluştururken, bu yıl "Dünya Franchise Zirvesi"ne de ev sahipliği yapacak.

Zirve kapsamında Asya Pasific Franchise Konfederasyonu (APFC) ve Dünya Franchise Konseyi ile birlikte Avrupa Franchise Federasyonu (EFF) toplantıları gerçekleştirilirken, Amerika'dan Çin'e, Güney Afrika'dan İngiltere'ye kadar birçok önemli ülkenin franchise dernekleri, üye markaları ve yetkilileri de biraraya gelecek

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Mustafa Aydın İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title