Haberler

UETD'nin "Kardeşlik ve Demokrasi Şöleni"

Güncelleme:

UETD Genel Başkanı Çelik, Almanya'da yapılacak genel seçimlerde Türk kökenli Alman vatandaşlarının seçim sonuçlarını doğrudan belirleyecek güçte olduğunu söyledi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, 2017 yılında Almanya'da yapılacak genel seçimlerde Türk kökenli Alman vatandaşlarının seçim sonuçlarını doğrudan belirleyecek güçte olduğunu söyledi.

Çelik, UETD'nin Rheinland Pfalz ve Köln şubeleri tarafından Neuwied kentinde düzenlenen "Kardeşlik ve Demokrasi Şöleni" programında konuştu. Türkiye'de yapılan genel seçimlere Avrupa'dan ve özellikle de Almanya'dan yüksek bir katılım olduğunu hatırlatan Çelik, artık Türkiye'deki seçimlerin geride kaldığını ve burada yaşayan Türk toplumunun yüzünü Almanya'da yapılacak seçimlerine çevirmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya'da bir milyon civarında Türk kökenli seçmen bulunduğunu ve bu rakamın Almanya seçimleri için önemli olduğunu belirten Çelik, "Bizim oylarımızın yüzde 50'sini bugün iktidar ortağı Hristiyan Demokratlar (CDU/CSU) alsa tek başına iktidar oluyor. Bizim oylarımızın dörtte birini 67 yıllık Hür Demokrat Parti (FDP) alsa baraj altında kalmaktan kurtulacak ve parlamentoda yer alacaktı. Bundan sonra buraya, Avrupa'ya dönüyoruz, UETD olarak sosyal, kültürel ve siyasi olarak burası için, buraya yönelik çalışacağız" dedi.

Çelik, "Almanya'da yaşayan Türkler, Almanya'nın 2017 seçimlerinin kaderini değiştirme gücüne sahip" ifadesini kullandı.

Avrupa'nın Türkiye'de gelecek seçimlerde seçim bölgesi yapılmasına ilişkin çalışma başlatılması konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun söz verdiğini dile getiren Süleyman Çelik, "Bundan sonraki seçimlerde sadece oy vermeyeceksiniz, Avrupa'nın seçim bölgesi olmasıyla kendi aranızdan milletvekilleri çıkartacaksınız" dedi.

Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, programa telefonla bağlanarak, Avrupa'dan seçimlere yüksek katılım gösteren vatandaşlara ve seçim çalışmalarındaki başarısından dolayı UETD'ye ve yöneticilerine teşekkür etti.

Düzenlenen etkinlikte sahne alan ilahi grubu, mehter takımı ve semazenler büyük alkış topladı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title