Haberler

UEFA Sağlık Sempozyumu... -Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim: "Türkiye'de Medikal Anlamda Dünya Standartlarına Uygun Bir Anlayış Yerleşti"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Sporcu Sağlığı Konusundaki Çalışmalarda Türkiye'nin Çağdaş Noktayı Yakaladığını Söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sporcu sağlığı konusundaki çalışmalarda Türkiye'nin çağdaş noktayı yakaladığını söyledi.

Condrad Oteli'nde devam eden UEFA Sağlık Sempozyumu'nda teknik direktör ve sağlık ekibi ilişkisiyle ilgili ''Takımın arkasındaki takım'' konulu oturumda konuşacak olan Terim, toplantı öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 senelik antrenörlük hayatında gördüklerini, yaşadıklarını toplantıda anlatacağını kaydetti.

Türkiye'nin bu konuda çok büyük bir aşama kaydettiğini anlatan Fatih Terim, ''Artık Türkiye'de medikal anlamda dünya standartlarına uygun bir anlayış yerleşti. Hatta daha önce ameliyat için oyuncuları dışarıya yolluyorduk, şimdi yabancı oyuncular bile ameliyatını burada oluyor, rehabilitasyonu burada geçiriyor. Ülkemiz de bu anlamda çağdaş noktayı yakaladı. Her gün bunun üzerine bir şeyler koyarak aşama yaptı'' diye konuştu.

Terim, oyunculuğu dönemiyle antrenörlük dönemi arasında farklar olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Hatta antrenörlüğümün ilk yılları farklıydı, şimdi farklı. Gelişen trendlere hepimiz uyacağız. Baktığımızda bu yıl UEFA Sağlık Komitesi'nin 20. yıl dönümü, tesadüfen benim de antrenörlükteki 20. yıl dönümüm. Bu 20 yıldaki aşamaları, genel olarak futboldaki ilk sağlık yaklaşımından bu yana ne aşamalar yapıldı, toplantıda onları anlatacağız. 20 yılda İtalya tecrübemiz var, Milan ve Fiorentina, Milli Takım, Ümit Milli Takım, Birinci Lig, İkinci Lig, futbolculuk, hepsini karıştırdığınız zaman çok önemli bir tecrübe oluyor.''

-''YENİLİKLERİ ARAŞTIRIP, UYGULUYORUZ''-

Fatih Terim, sağlık alanında her gün bir yenilik çıktığını, o yeniliği araştırıp, uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

Teknik direktör ile sağlık ekibinin beraber çalıştığını ifade eden Terim, ''Beraber çalıştığınıza göre, sakatlıkların erken teşhisi, iyileştirilmesi, erken tedavi, nasıl tedavi edileceği, bunların hepsi önemli. Genel olarak burada sakatlığı azaltmak, insan hayatına futbolcu hayatına önem vermek. Bunlar şu anda birçok kulübümüzde eskiye oranla çok daha ileri seviyede. Ülke olarak da biz birçok ülkeden ilerdeyiz'' şeklinde konuştu.

Fatih Terim, UEFA Sağlık Sempozyumu'ndan çıkacak yeni uygulamalarının, sempozyumdaki konuşmaların tümünü daha sonra kulüp doktorlarına ve kulüp antrenörlerine bir bilgi halinde sunacaklarını kaydetti.

-''OYUNCUNUN SAKATLANMASINI KİMSE İSTEMEZ''-

Fatih Terim, milli takımdan kulüplerine sakat dönen oyuncularla ilgili tartışmalar konusunda ise ''Hepimiz isteriz ki futbolcu ne sakat gelsin, ne sakat dönsün'' dedi.

Bunu önlemek için çeşitli fikirlerin olduğunu anlatan Terim, ''O fikirleri de hep beraber geliştireceğiz. Bunu minimize etmeye çalışacağız, ama bir takım şeyler de önlenemiyor. Yoksa kimse bir oyuncunun tırnağına zarar gelmesini, sakatlanmasını istemez'' diye konuştu.

Fatih Terim, son olarak, UEFA Sağlık Sempozyumu gibi önemli bir organizasyonun İstanbul'da yapılmasının Türkiye adına gurur verici olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title