Haberler

Ucuz Çin Motosikletlerinin Yedek Parçaları El Yakıyor

Ucuz Çin Malı Motosikletlerin Yedek Parçalarının Ateş Pahası Olması Sürücülerin Tepkisine Sebep Oluyor.

Ucuz Çin malı motosikletlerin yedek parçalarının ateş pahası olması sürücülerin tepkisine sebep oluyor.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bazı motosiklet sahipleri, kullandıkları Çin malı motosikletlerin yedek parçalarının fahiş fiyatlarla satıldığını ve aldıkları parçaların motosikletlerine tam uymadığını ileri sürdü. Motosiklet sahipleri Kadir Aydınışık ve Mustafa Mersin, ucuz fiyata aldıkları Çin malı motosikletlerinin sürekli arıza yaptığını söyleyerek, "Türk piyasalarına girdiğinden beri kısa zamanda 7'den 70'e herkesin tutkusu haline gelerek binlerce kişiye satılan çeşitli markalardaki Çin malı motosikletlerle alakalı sıkıntılarımız var. Motosikletlerimiz sık sık arıza yapıyor. Servise götürdüğümüz motosikletlerin yedek parçaları uçuk rakamlarla satılıyor ve çok geç ilçeye ulaşıyor. Bir diğer büyük sorun da her şeye rağmen almak zorunda kaldığımız yedek parçaların motosikletlerin üzerine uymaması. Hem değerinden çok para harcayarak yedek parça satılıyor, hem de takılan parçalar motosikletlerimizin üzerine oturmuyor. Tabii durum böyle olunca da parça takılan motosikletler kısa zamanda tekrar arızalanıyor. Bu alanda büyük paraların döndüğünü zannederken, üzerimizden kazanılan haksız kazançların artık son bulmasını istiyoruz. Biz kullandığımız motosikletlerden memnunuz. Tek isteğimiz, yedek parçaların fiyatlarının normale inmesi ve motosikletlerimizin üzerine uyum sağlaması" diye dert yandı.

İleri sürdükleri sorunun düzelmemesi halinde haklarını aramak için yetkili servislerin önünde toplanarak tepkilerini dile getireceklerini belirten bazı Çin malı motosiklet sahipleri, denetim mekanizmalarının harekete geçerek sorunlarına çare bulmalarını istedi.

(SŞ-MŞ)

19.07.2007 17:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title