Haberler
Güncelleme:

İstanbul'da ucuz baklava kuyruğu! Fiyatını duyan kartonunu alıp sıraya giriyor

Kurban Bayramı'na bir gün kala vatandaşlar Bahçelievler'de bulunan ucuz baklavaya akın etti. Sıcak havadan korunmak için başlarına karton koyan vatandaşların oluşturduğu kuyruk, havadan görüntülendi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (14)

Tan Hal:

Hamdolsun şu güzelim görüntüleri görüyorsunuz değil mi. Milletimiz olarak eskiden açlık kuyruklarında bekliyorduk şimdi varlık kuyruklarında nereden nereye durmak yok yola devam. Tabii bu varlık kuyruklarında bende gurbetçi olarak beklemek isterdim ama tatil zamanım kısıtlı napaçağın kilosu iki yüz TL olan baklava alacaksın.

158
136
yanıtYanıtla
Tarık Tanyıldız:

Süper bir ironi olmuş!!

yanıt4
yanıt0
bekir yapici:

hakiki tereyagin cevizin fistigin fiyati ordadayken bu fiyatlara ucuz baklava almak kendini kandirmaktir bir baska deyisle kansere davatiye cikarmaktir eskiler bayramlarda baklavayi aksamdan kendi acardi nesil degisti beceriksiz demiyelim hesapta modern olduk simdide hazir baklava yufkalari var degilmi? illede baklavaysa temiz ve saglikli bir sekilde niye kendimiz yapmayi denemiyoruz.

134
99
yanıtYanıtla
Mehmet Balbey:

Tereyağının ve fıstığın toptan alış fiyatı ne 80tl nede 200tl. Bunun yarısını söylemek daha samimi ve dürüst olur. Zaten haber içeriğinde de yazıyor, piyasa değerinin altında diyerek. Burada sunulmuş olan fiyat, maliyet fiyatı civarındadır. Aslında ortaya çıkan tablo, baklavacıların fahiş fiyata satış yaptığıdır. Bahane olarakta hammadde fiyatlarını öne sürmekteler. Toptan fiyatta tereyağ 35 tl ve baklavalık fıstık 120tl civarında. 1kg baklavaya 200gr tereyağı, 150 gr fıstık. Gerisi un ve şeker.

155
36
yanıtYanıtla
omer turan:

tereyağının kilosu 80 tl fıstık 200 tl iken baklava nasıl olur 19 tl olur.

107
21
yanıtYanıtla
Tarık Tanyıldız:

Ben de evde yapıyorum...800 gr yufka 7 tl... 1/2 kg glikoz şurubu 1.5 tl... 250 gr margarin 3 tl...250 gr kurutulmuş ve makinada çekilmiş bezelye 2.5 tl...pişirme 1 tl ...toplam 15 tl...işçilik vs dahil değil.

29
31
yanıtYanıtla
moon light:

Damar tıkamak için harika bir formül.

yanıt16
yanıt3
Aykut Kalanoğlu:

Çöl sıcaklıklarını yaşadığımız gölgede bile bunaltan bu günlerde baklava yemek akla mantığa uygun değil sağlık açısından hiç mi hiç uygun değil ! baklava yiyeceğinize buz gibi karpuz kavun armut şeftali bir sürü meyve var onları yiyin illada tatlı diyorsanız sütlü hafif tatlılar yeseniz olmuyor mu millet ? nedir bu havada baklava ? ondan sonra yok tansiyonum düştü yada fırladı yok şekerim yükseldi diye dert yanmayın

51
8
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Şu zenginlere diyorum ki bir dilim alın yiyin de , fakirle sizin aranızdaki farkı görün... Kimisi yazmış fıstık 200 tl iken nasıl kilosu 29 tl ye verilir diye . Verilir , şöyle verilir pişmiş baklavaya " Baaak bu gördüğün fıstık deyip , gösterip çekiyorlar (!)... Baklava içindeki para eden ceviz ve fıstık az miktarda kullanıldığından ve de kâr marjını az tutup sürümden kazanıldığından ucuz oluyor . Günde iki TON . Kiloda 2 tl kalsa araya bak

45
4
yanıtYanıtla
Mehmet Demir:

Fıstıklı baklava 29?

37
6
yanıtYanıtla
Zeki Kıvanç:

Ortalama baklava fiyatı cevizlisi 90 tl iken nasıl 20 tl ye baklava satılıyor şüphe edilir .

29
11
yanıtYanıtla
Ceyhun Şahin:

Mehmet Balbey fiyat normal demissiniz. Hesabiniza göre 200gr tereyagi 7 lira 150 gr fistik 18 lira kalan 650 gr seker ve ununda 5 lira oldugunu varsayarsak 30 lira yapiyo zaten nasil 28e satarlar bi yanlislik yok mu sizce de. Ayrica kâr marjı elektrik su ve bu işin en önemli gider kalemi işçiliği eklemedik bile. Yani iyi baklava yemek icin minimum 80-100 lirayı gozden cikarmak gerek. Aldanmayın.

5
3
yanıtYanıtla
Mehmet Balbey:

Yanlışlık neresinde? Yazdığım gibi maliyet civarı satıyor yazmışım. Antepli olarak, baklavanın gerçek maliyetinin ne olduğunu ve ne gibi hileler döndüğünü çok iyi biliyorum. Benim verdiğim örnek klasik baklava. Antep piyasasında en lüks yerde 150tl kilo. En az aynı kalitede yapan başka usta 70tl kilo. İkiside kazanıyor, kazanmasa yapmaz değilmi. Bunun açıklaması nedir sizce? Yorum sizin. İnanmayan varsa irtibata geçsin, 70tl kilo ben yollayacağım. Muayyer ürün, en az antep ilk 3 baklavacı kalite

yanıt1
yanıt2
Ceyhan Özgür:

Ekmek alacak paran yoksa baklava al krdeşim!.

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title