Haberler

Uçuş Harekât Uzmanları İgü'de Yetişecek

'Uçuş Harekat Uzmanı Eğitimi' için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İstanbul Gelişim Üniversitesi MYO Uçuş Harekat Yöneticiliği Programına yetki verildi.

'Uçuş Harekat Uzmanı Eğitimi'  için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İstanbul Gelişim Üniversitesi MYO Uçuş Harekat Yöneticiliği Programına yetki verildi. Böylece, ilgili bölümden mezun öğrenciler her hangi bir uçuş harekat uzmanı kursuna gitmeden üniversiteden sertifika alarak SHGM sınavlarına girme hakkı kazanacak.

Avrupa'dan akredite ettiği 53 programı ile Türkiye'de en çok akredite edilmiş programa sahip üniversite olma unvanını elinde bulunduran İstanbul Gelişim Üniversitesi'ne 'Uçuş Harekat Uzmanı (Dispatcher) Eğitimi'  için sertifika yetkisi verildi. İGÜ, Türkiye'de bu yetki sertifikasına sahip ikinci yükseköğretim kurumu oldu.  Bu sayede mezun öğrenciler, 3 ay süreli ve yüksek maliyetli her hangi bir dispatcher kursuna gitmeden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde (SHGM) sınavlara girme hakkı kazanacak.

UÇUŞ HAREKAT UZMANI (DISPATCHER) NEDİR?

Uçuş Harekat Uzmanı; uçuşların öncelikle emniyetle gerçekleştirilmesi için gerekli tüm uçuş planlamalarını yapar ve uçuş boyunca uçuşu takip eder. Uçuşun herhangi bir safhasında mesul pilotun talebi veya ele ulaşan bilgiler ışığında uçuşun güvenli ve etkin bir şekilde devamını sağlamak için uçuş ekibini bilgilendiren, uçuş hakkındaki bilgilerin gerekli birimlere aktarılması için uçuşu izleyen, acil durum (sabotaj, kaza kırım, uçak kaçırma vb.) bilgilerinin gerekli birimlere iletilmesini sağlayan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından lisanslandırılan kişidir. Uçuş Harekat Uzmanları, hava araçlarının mümkün olduğunca hızlı ve emniyetli bir şekilde kalkışa hazırlanmalarını sağlar. Herhangi bir hava aracının uçuşa hazırlanması ile ilişkili farklı operasyonların/işlemlerin ve hizmetlerin tümünün, söz konusu uçağın kendisine tahsis edilmiş zamanda kalkış gerçekleştirebilmesine imkan verecek şekilde doğru zamanda ve doğru sırada bir araya getirilmesine destek olur.

Uçuş Harekat Uzmanları; temizlik, yakıt ikmali ile bagaj ve kargo yüklemesi işlemlerini kapsayan faaliyetleri takip ederek, kalkışa hazır olduklarından emin olmak üzere kabin ekibi ve hava aracı teknisyenleri ile yakından ilişki kurar ve bu kişilerle birlikte hareket ederler. Farklı hizmet sağlayıcılarının tümü ile temasın sürdürülebilmesi için operasyonel planlama araçlarından elektronik sistemlere kadar geniş bir dizi teknolojiden yararlanırlar. Uçuşlar günün her saatinde gerçekleştirileceğinden vardiyalı çalışma sistemi gerektirir. Uçuş harekat uzmanları yolcu ve kargo havayolu işletmelerinin temsil/gözetim şirketlerinde iş bulabilmektedirler.

UYGULAMA EĞİTİMLERİ

Uçuş Harekat Yöneticiliği programındaki öğrenciler uygulama eğitimlerini İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin anlaşmalı olduğu IFTC firmasında Airbus A320-200 veya Boeing B737-800 Uçak Simülatörlerinde Pilot eğitmenlerle 4 saatlik uçuş yaparak tamamlayacaklardır. Uçuş eğitimleri sonrası öğrencilere firma tarafından sertifika verilecektir. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İstanbul Gelişim Üniversitesi İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title