Haberler

Uçurumdan düşen ineği Aras Edaş ekipleri kurtardı

Güncelleme:

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Karataş köyünde 2 gündür aranan gebe inek, Aras Edaş yetkililerinin yoğun çabalarıyla düştüğü uçurumdan kurtarıldı.

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Karataş köyünde 2 gündür aranan gebe inek, Aras Edaş yetkililerinin yoğun çabalarıyla düştüğü uçurumdan kurtarıldı.

Diyadin'de yaylaya çıkan vatandaşların uçurumdan düşen ineğinin yardımına Aras Edaş ekipleri yetişti. 2 gündür kayıp olan inek, hayvansever Nağme Akbaş'ın duyarlılığı sayesinde düştüğü uçurumdan yoğun bir çabayla kurtarıldı. 3 bin rakımlı Apro mezrasında uçurumdan aşağıya düşen ve haber alınamayan gebe inek, Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş'ın Ağrıda bulunan ekipleri harekete geçirmesiyle birlikte kurtarma çalışmaları başladı.

"Her can çok kıymetli"

4 kişilik bir ekiple yola çıkan Aras Elektrik Diyadin İlçe Şefi Naci Aras, Genel Müdür Fikret Akbaş'ın devreye girmesiyle beraber hemen kurtarma çalışmaları için hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, "Haberi alır almaz ben ve ekibim yola çıktık. Hayvanın düştüğü nokta çok sıkıntılı ve ulaşılması zor bir alandı. Buna rağmen pes etmedik ve nasıl bir canı kurtarabiliriz diye düşündük. Yolun açılması için kaymakamlığı arayarak dozer istedik. Onlarda hemen yardıma koştular ve yolu açtılar. İnip çıkarken dahi dört beş kez dinlenmek zorunda olduğumuz zorlu bir yolu aşarak hamile ineğimize ulaştık. Sağ salim kurtardık. Aslında bizimle hiçbir alakası olmayan bir kurtarma operasyonuydu ama bizler Aras Elektrik olarak her canın ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Haberi alır almaz tek hedefimiz o canı kurtarmaktı ve kurtardı da. Bu yüzden çok mutluyuz" diye konuştu. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Diyadin Ağrı Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title