Haberler

Uçak Kazasında Şehit Olan Askerler İçin Uğurlama Töreni

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucundan şehit olan 3 rütbeli asker için Eskişehir'de uğurlama töreni düzenlendi.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucundan şehit olan 3 rütbeli asker için Eskişehir'de uğurlama töreni düzenlendi.

Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığından dün saat 11.03'de planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50'de radar irtibatı kesildi. Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sonrasında saat 14.30 sıralarında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağın enkazına ve üç kahraman askerin naaşlarına ulaşıldı.Kazada şehit olan askerlerden Binbaşı Ümit Karamustafa'nın Ordu-Fatsa, Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın da Ordu-İkizce, Astsubay Ömer Kadir Arlı'nın ise Kütahya nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Şehitler için Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığında tören düzenlendi. Düzenlenen törene, şehit yakınları ve protokol üyeleri katıldı. Tören ardından Şehit Binbaşı Ümit Karamustafa Ordu'nun Fatsa ilçesine, Şehit Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı Ordu'nun İkizce ilçesine gönderildi. Kütahya nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Şehit Astsubay Ömer Kadir Arlı ise öğlen namazına müteakip Eskişehir'de toprağa verilecek.

Uğurlama törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve şehit yakınları ile askeri erkan katıldı.

(Burak Tekin - Kadir Arslan/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Isparta Yalvaç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title