Haberler

Uçak Kazasında Hayatını Kaybedenler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Afganistan'da 17 Mayıs'ta meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş ile vakıf gönüllüsü Bahattin Yıldız'ın cenazeleri Fatih Camiisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Afganistan'da 17 Mayıs'ta meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı

Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş ile vakıf gönüllüsü Bahattin Yıldız'ın cenazeleri Fatih Camiisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenaze namazına, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Faruk Aktaş ile Bahattin Yıldız'ın aileleri ve yakınlarının yanısıra Afganistan'a giderek cenazeleri getiren Emniyet Genel Müdürlüğü Adli Bilim Uzmanı Cem Mehmet Çetin de katıldı.

"BU ROTAYI KİM DEĞİŞTİRDİ?"

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, camide yaptığı konuşmada, Aktaş ve Yıldız'ın bir yetimhane projesi için gittikleri Afganistan'da uçaklarının düştüğünü söyledi. Düşen uçağın rotasının değiştirildiğini iddia eden Yıldırım şöyle konuştu: "Bu rotayı kim değiştirdi? Orası ABD'nin bulunduğu bölge. ABD, oraya aramaya gidecek olan helikopterleri bile vuracağını bildirdi. İzin vermediler. Önce kara kutunun bulunduğunu söylediler. Sonra bir sessizlik çöktü havaya." Uçağın neden düşürüldüğüne dair hala bir araştırma komisyonunun kurulmadığını da sözlerine ekleyen Yıldırım, bu durumdan şüphe duyduklarını, çünkü uçağın çarptığı yerde enkazların 36 kilometreye yayıldığını anlattı. Yıldırım, ABD'nin olayın ortaya çıkması için bir araştırma komisyonu kurulmasına izin vermek zorunda olduğunu belirterek, hem Mavi Marmara, hem de uçak kazasının aydınlatılması gerektiğini kaydetti. İzzet Şahin'i İsrail'in gereksiz yere tutukladığını söyleyen Yıldırım, "Serbest bırakıldığı gün bu uçak düştü. Yine Mavi Marmara Gemisi'ne saldırmadan önce İskenderun'da Deniz Kuvvetleri'ne saldırdılar. Aynı gün burada ve Akdeniz'de Mavi Marmara'da Türk vatandaşlarını katlettiler. Bu iki olayın aydınlatılması lazım. Bu kadar tesadüf bir arada olamaz. Bunların geçmişinde sivil vatandaşları yok sayma anlayışı var" diye konuştu.

Hakime TORUN- Erçin ORAN- İSTANBUL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title