Haberler

'Uçak Kaçırmayı KKTC'ye Mal Etmek Art Niyettir'

KKTC Polis Genel Müdürlüğü, Dün Meydana Gelen Uçak Kaçırma Olayını KKTC'ye Mal Etmenin Art Niyetlilik Olacağını Söyledi.

KKTC Polis Genel Müdürlüğü, dün meydana gelen uçak kaçırma olayını KKTC'ye mal etmenin art niyetlilik olacağını, Ercan Havalimanında yolcuların güvenli uçuş yapmalarını sağlamak için gerekli tüm emniyet tedbirlerinin alındığını bildirdi.

KKTC Polis Genel Müdürlüğü, Atlasjet Havayollarına ait yolcu uçağının Ercan-İstanbul seferini yaptığı sırada kaçırılması olayıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Güvenlikle ilgili teknik donanımlara sahibiz. Bunlara ilave olarak 24 saat sistemine göre çalışan kapalı devre kamera sistemi mevcuttur. Ercan Havalimanının güvenliğinden tek sorumlu Polis Genel Müdürlüğüdür" ifadelerine yer verilen açıklamada, uluslararası havacılık kurallarına göre ellerinde bomba veya silah olduğunu söyleyen herkesin uçak indirebileceğine işaret edilerek, "Bu nedenle Ercan-İstanbul uçağında meydana gelen olay, dünyanın herhangi bir havaalanı çıkışlı uçağında da olabilirdi. Bunu KKTC'ye mal etmek art niyetliliktir" denildi.

Uçak kaçırma olayında, olayın başlangıcından bitimine kadar KKTC Polis Genel Müdürlüğünün Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü ve Antalya Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalıştığı, bütün gelişmelerin anında paylaşılarak gerekli bilgi aktarımının sağlandığı kaydedilen açıklamada, "Buradan tüm KKTC halkına ve diğer ülke vatandaşlarına şunu ifade edebiliriz ki, Ercan Havalimanı sahip olduğu teknik donanım ve alınan emniyet tedbirleri bakımından uluslararası standartlara uygundur. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla kullanılabilir" denildi.

Olayda da görüldüğü gibi hava korsanlarının bomba diye iddia ettikleri cismin çocukların oyuncak olarak kullandığı plastisin (oyun hamuru) maddesi olduğu tespit edildiği kaydedilen açıklamada, bunun da Ercan Havaalanında Polis Genel Müdürlüğünün almış olduğu tedbirlerin etkinliğinin bir kanıtı olduğu vurgulandı.

Uçak kaçırma olayıyla ilgili soruşturmanın KKTC Polis Genel Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çok yönlü olarak sürdürülmekte olduğuna dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"18 Ağustos 2007 tarihinde, Atlasjet Havayollarına ait KKK 1011 sefer sayılı uçağı, Ercan-İstanbul seferini yapmak üzere 06.45'de Ercan Havalimanından havalanmış ve 20 dakika sonra ellerinde bomba olduğunu iddia eden iki hava korsanı tarafından kaçırılarak Antalya Havalimanına zorunlu iniş yapmıştır.

Bu olayın sevindirici yanı, can kaybının olmaması ve Ercan Havalimanının güvenliğinin tam olmasıdır.

Ercan Havalimanının emniyeti, Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Ercan Güvenlik Amirliği tarafından sağlanmaktadır. Ercan Havalimanında 96 polis mensubu güvenlik bölümünde, 37 polis mensubu ise muhaceret bölümünde olmak üzere toplam 133 polis mensubu görev yapmaktadır. Ercan Havalimanından uçuş yapacak tüm yolcular, dedektör kapıdan, bagajları ise x-ray cihazından kontrol edilerek geçirilmektedir. Aynı zamanda dedektör kapılara ilave olarak görevli polis mensupları tarafından gerektiğinde kullanılmak üzere el dedektörleri bulunmaktadır. Yolcular bilet-bagaj işlemini yaptıktan sonra, uçağa gönderilmek üzere paket ve bagajlar ikinci bir x-ray cihazından geçirilip kontrol edildikten sonra uçağa yüklenmektedir.

Görüldüğü üzere, Ercan Havalimanında yolcuların güvenli uçuş yapmalarını sağlamak için gerekli tüm emniyet tedbirleri alınmıştır. Güvenlikle ilgili teknik donanımlara sahibiz. Bunlara ilave olarak 24 saat sistemine göre çalışan kapalı devre kamera sistemi mevcuttur. Ercan Havalimanının güvenliğinden tek sorumlu Polis Genel Müdürlüğüdür.

Ercan askeri havaalanı, sivil havaalanından farklı bir yerde ve statüdedir. Dolayısıyla emniyet ve kontrolü de asker tarafından aynı esaslarla yapılmaktadır. VIP bölümü, kendi yönergesinde belirtilen personelin istifade ettiği, emniyetinin polis tarafından aynı esaslarla sağlandığı bir yerdir. İzine giden askerlerimiz ve asker aileleri, sivil havaalanından ve orada uygulanmakta olan kurallara göre faydalanmaktadır.

KKTC, Türkiye dışında herhangi bir ülke tarafından tanınmamasına rağmen, terörizm, uyuşturucu ticareti, kara para ve diğer ciddi suçların önlenmesi, suçluların yakalanması ve adalete teslim edilmesi konusunda, başta Anavatan Türkiye, İngiltere ve ABD ile direkt olarak ve sık sık diğer Avrupa ülkeleriyle de Türkiye Cumhuriyeti Interpol'ü kanalıyla bilgi alışverişinde bulunmaktadır. Ercan Havalimanının güvenlik tedbirleri ABD ve AB sivil havacılık yetkilileri tarafından incelenerek alınan tedbirlerin uluslararası kurallara uygun olduğu tespit edilmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title