Haberler

Uçağın Düşmesinde Olumsuz Hava İhtimali

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Ali Arıduru, Türk İşçileri Taşıyan Uçağın, Olumsuz Hava Koşullarından Dolayı Düşme İhtimalinin Öne Çıktığını Bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Ali Arıduru, Türk işçileri taşıyan uçağın, olumsuz hava koşullarından dolayı düşme ihtimalinin öne çıktığını bildirdi.

Arıduru, Bakanlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, çok talihsiz bir kaza yaşandığını ifade ederek, Adana'dan sabah saatlerinde kalkan ve Bağdat Balad Havaalanı'na hareket eden Antonov 26 tipi kargo uçağının, piste 200 metre kala düştüğünü belirtti.

Uçakta biri yabancı olmak üzere 30 yolcu ile 5 mürettebatın bulunduğunu kaydeden Arıduru, kazada ölen ve yaralananların olduğunu, ancak bu konuda net bir bilgilerinin bulunmadığını belirtti.

Uçağın, saat 08.06'da Kaban noktasından Türk hava sahasını terk ettiğini bildiren Arıduru, uçağın düşüş saatiyle ilgili de net bir bilgi olmadığını dile getirdi.

Arıduru, uçağın düşüş nedeniyle ilgili bilgi verirken, ''Şu ana kadar aldığımız bilgiler tamamen olumsuz hava koşullarından dolayı düştüğü şeklinde'' dedi. Arıduru, uçakta teknik bir sorun bulunmadığını, olumsuz hava koşullarından dolayı düşme ihtimalinin öne çıktığını vurguladı. Uçağın yükten dolayı düşmüş olamayacağını belirten Arıduru, kargo kapasitesinin 5 ton olmasına karşın bin 280 kilogram yük taşıdığını ifade etti.

Arıduru, bir soru üzerine, uçakta Kulak İnşaat'ın sahiplerinden İsmail Kulak'ın da bulunduğunu teyit etti. Arıduru, uçakta Serka İnşaat ve Kulak İnşaat olmak üzere 2 şirkette çalışan yolcuların bulunduğunu kaydetti.

Arıduru, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, bunun, bölgedeki Amerikalılar tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Kazada terör şüphesinin bulunup bulunmadığına ilişkin bir başka soru üzerine de Arıduru, ''Şu ana kadar bunu doğrulayan hiçbir şey yok. Tamamen olumsuz hava koşulları ön plana çıkıyor'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title