Haberler

Üç Santral Yetersiz, Ege'de Kesinti Kapıda

Teiaş'ın Son Belirlemelerine Göre, Ege Bölgesi'nde Her An Elektrik Kesintisi Yaşanması Bekleniyor. Kriz Nedeniyle Acilen Özelleştirme Kapsamından Çıkartılan Yeniköy, Kemerköy Ve Yatağan Santrallarının Üretiminin Yeterli Olmadığı, Bu Nedenle Ege Bölgesi'nde Elektrik Kesintisi Riskinin Yüksek Olduğu Bildirildi.

Ege Bölgesi'nin yeni elektrik kesintisi riski altında bulunduğu bildirildi. Enerji Bakanlığı Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) bugün itibariyle yaptığı belirlemelere göre Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan santralları arz güvenliğini sağlayacak üretimi yapamıyor.

ANKA'nın Enerji Bakanlığı'ndan edindiği bilgiye göre, krizin ardından elektrik arzını yakın izlemeye alan TEİAŞ'ın son verileri kesinti sinyali verdi. Bölgeye elektrik veren Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan santralarının, arz güvenliği tehlike altında olduğu için geçen hafta, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile özelleştirme kapsamından çıkarıldığı öğrenildi.

Bu kararla, üç santralın yönetimi bütünüyle TEİAŞ'a geçerken, üretimin yeterli olmadığı ortaya çıktı. Bunun sonucu olarak dün akşam saatlerinde İzmir civarında kesinti meydana geldiği bildirildi. Arz-talep dengesinin kritik noktada olduğu kaydedilirken, önümüzdeki günlerde Ege Bölgesi'nde kesinti yaşanmasının beklendiği belirtildi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title