Haberler

Üç Kavşak Talimatı Güvenç'i Mutlu Etti

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, il genelinde yapılacak üç ayrı kavşak için Bakan Elvan'dan söz aldıklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Nissibi Köprü'ndeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, köprünün bölge insanı için çok önemli olduğunu söyledi.

Yapılan köprüyle ilgili olarak 'muhteşem' tabirini kullanan Başkan Güvenç, köprünün bölgeye büyük bir katkı sağlayacağını dile getirdi. Başkan Güvenç, "Muhteşem bir eser gördüğünüz gibi. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, Adıyaman'a geçişi kolaylaştıracak. Bu anlamda hayırlı olsun diyorum. Bu mühendislerimizin, insanımızın, karayollarımızın geldiği aşamayı gösterir. Neleri başarabildiğimizi gösterir. Bugün son kaynağı da Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan yaptı ve müjdeyi de verdi. İnşallah Mart ayında da trafiğe açacağız. Tabi bugünün önemi sadece Nissibi Köprüsü değil Urfa olarak. Geçen hafta beyan etmiştik, sayın bakanımızdan üç önemli kavşak geçişi için projelerin tamamlandığını ve ihale talimatını verdiğini belirtmiştim. Şanlıurfa'da Diyarbakır yolu üzerindeki Karaköprü'deki Çevik Kuvvet Kavşağı, Viranşehir yolundaki Sırrın Kavşağı ve Akçakale yolundaki Akçakale-Akabe Kavşağını çoklu alt geçit olarak ihale talimatını bugün bir kere daha verdi. Müjdeyi bizzat kendi ağzından dinlediniz. Biz özellikle onun için projeleri alıp gelmiştik. Bölge müdürümüz dinledi, genel müdürümüz dinledi. Hayırlı olsun diyorum. Öyle zannediyorum ki, önümüzdeki hafta içerisinde Kamu İhale Kurumu'ndan sayı ve tarih alınacak ve süratle bunun ihalesini yapacağız. Bütün ümit ve dileğimde Nisan ve Mayıs aylarında bu üç kavşağa birden girerek Şanlıurfa trafiğinin kolaylaştırılması adına dev bir adımın atılmasının sağlanmasıdır" diye konuştu.

50-60 MİLYONLUK YATIRIM YAPILACAK

Üç kavşak için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a teşekkür eden Başkan Güvenç, 50, 60 milyon TL'lik bir yatırımın yapılacağını söyledi. Şanlıurfa adına çok mutlu olduğunu belirten Başkan Güvenç, işin takibini yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

KÖPRÜ MESAFEYİ KISALTACAK

Köprünün bölgeye ne gibi yararlar sağlayacağı şeklindeki soruları yanıtlayan Başkan Güvenç, köprünün kuyruk çilesini bitireceğini vurguladı. Köprüyle vatandaşların iki dakikada nehir üzerinden geçebileceğini belirten Başkan Güvenç, "İnsanımız bunlara layık. Bunlar geç kalmış hizmetler ama maalesef Türkiye bir 100 yıl kaybetti, 80 yıl kaybetti. Bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Diyarbakırlı şimdi Adıyaman'a nasıl gideceğini düşünmeden kalkacak Nissibi Köprüsü üzerinden Adıyaman'a, Maraş'a diğer illere rahatlıkla ulaşacak. Çok güzel bir hizmet. Çok önemli bir hizmet. Ben eski Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a, sayın reisi cumhurumuza, bunlar onların temelini attığı işlerdendi. Buradan bir kere daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.

'YOLSUZLUĞUN HESABINI SORARIZ'

AK Partiye yönelik dile getirilen yolsuzluk iddialarına da değinen Başkan Güvenç, yolsuzlukların olduğu yerde yatırımların olamayacağını belirtti. Başkan Güvenç, "Yolsuzluk vesaire diyorlar. Bir yerde kaçak varsa bunları yapamazsınız. İki senede bu köprüyü yapamazsınız. Biz inşallah bir yıl içerisinde Şanlıurfa'ya üç tane alt geçit yapacağız. Yapamazsınız, yapamadılar. Çünkü onların döneminde yolsuzluk vardı. Bizim dönemimizde de yolsuzluk varsa biz onun da hesabını sorarız. Onu da söyleyeyim. Bizim yolsuzlukla, hırsızlıkla, AK Parti'nin işi olmaz. Gerekli tedbirler alınır ama kimse de bunun üzerinden siyaset yapmasın. Herkes aynaya bakacak, Şişli'ye bakacak. Otel odalarında toplanan televizyon paralarının nereye gittiğine bakacaklar. Onların hesabını verecekler millete. Bu ülkeye kaybettiklerinin hesabını verecekler. Bizim yaptıklarımızda burada, ortada. Ocak ayında işçimizle, mühendisimizle biz işin başındayız. Hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Adıyaman Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

ŞERZAN4721:

Yolsuzluğu yapan sizlersiniz kimden hesap sorabilirsiniz yada sizin hesap sorma şeklinizi gördük. Bakanları nasıl koruduğunuzu. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title