Haberler

"Üç Fidan" Mezarlarının Başında Anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 40 Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 40.yıldönümünde binlerce kişi tarafından Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarlarının başında anıldı."Üç fidan"ı anmak...

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 40 Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 40. yıldönümünde binlerce kişi tarafından Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarlarının başında anıldı.

"Üç fidan"ı anmak için Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen törene KESK, DİSK, 68'liler Dayanışma Derneği, Devrimci 78'liler Federasyonu, CHP Gençlik ve Kadın Kolları, TKP, ÖDP, BDP, HKP, EMEP, Halk Evleri, Pir Sultan Abdal Derneği, Gençlik Muhalefet, Dev-Lis, Liseli Genç Umut ve Kaldıraç katıldı. "Faşizme karşı omuz omuza", "Faşizme ölüm, tek yol devrim", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Ne AKP ve AB, tam bağımsız Türkiye" şeklinde sloganlar atan binlerce devrimci, "Enternasyonel" Marşı eşliğinde saygı duruşunda bulundu.

-"EMPERYALİZME VE ONUN SAVAŞ ÖRGÜTÜ NATO'YA KARŞI MÜCADELENİN DEVAM EDİYOR"-

KESK Şubeler Platformu Ankara Dönem Sözcüsü Doğan Kaya, ortak basın açıklamasını okudu. Bu yıl "üç fidan"la birlikte geçen sene 5 Mayıs'ta hayatını kaybeden Avukat Halit Çelenk'i de andıklarını söyleyen Kaya, 68'lerden bugüne, tüm dünyada ve Türkiye'de, başta ABD olmak üzere emperyalizme ve onun savaş örgütü NATO'ya karşı mücadelenin devam ettiğini belirtti. AKP Hükümeti'nin gerici güçlerden aldığı destekle eğitimde yaptığı değişikliklerin, "kapitalist-emperyalist sistemi sorgulamayan ve biat eden gençler" yetiştirmeyi hedeflediğini dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"Umutsuzluğa ve karamsarlığa karşı savaş açmalıyız. Hiçbir kişisel çıkar gözetmeden, gencecik bedenlerini bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesine adamış yoldaşlarımızın kararlılıklarını örnek almalıyız. Onların, işçi sınıfı ve onun yüce ideolojisi Marksizm-Leninizm'e olan bağlılıkları yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Emperyalizm, dünya halklarının direnişiyle er-geç yenilecek; bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi kazanacaktır. Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği. Yaşasın devrim ve sosyalizm."

-"ONLAR HEP BİZİMLE BURADA, BU MÜCADELEDE YAŞIYORLAR"-

Avukat Halit Çelenk'in kızı Serpil Çelenk de törende yaptığı konuşmada, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın 40 yıl önce 12 Mart faşist askeri darbesinin kurbanı olarak asıldıklarını ifade etti. Babası Halit Çelenk'in, Denizleri kendi çocukları gibi sevdiğine dikkat çeken Çelenk, "Halit Çelenk'in acısı büyüktü; ama o, acıyı kavgaya, mücadeleye çevirdi. Geçen yıla kadar anmalarda hep bizimle birlikte oldu. Amerikan emperyalizmi, onun Türkiye'deki işbirlikçileri, bugünkü adı ak, kendi kara siyasi iktidar, halkları içerde ve dışarıda birbirine kırdırıyor. O sivil kıyafetli faşist iktidarın başbakanı, çıkardığı yasalarla emekçilerin bütün kazanılmış haklarını ellerinden almak için ellerinden geleni yapıyor.

Onlar işbirlikçiyse, işçi sınıfı, emekçiler, halklar burada. Halit Çelenk orada, Deniz, Yusuf, Hüseyin, Mahir orada. Onlar hep bizimle burada, bu mücadelede yaşıyorlar" dedi.

-DENİZLERE KARANFİL VE SİGARA-

Konuşmaların ardından sloganlar atarak Denizlerin mezarlarına doğru yürüyen devrimciler, "üç fidan"ın ve Avukat Çelenk'in mezarlarına karanfil ve sigara koydular, su döktüler. Denizlerin son sözlerinin de okunduğu törende, mezar taşını öpenler, ağlayanlar ve Deniz Gezmiş'in mezarından toprak alanlar oldu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Hüseyin İnan Deniz Gezmiş Yusuf Aslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title