Haberler

Buca'da Üç Fidan Anıtında Anma

Güncelleme:

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 42. yılında Buca'da adlarına yapılan Üç Fidan Anıtı önünde anıldı.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 42. yılında Buca'da adlarına yapılan Üç Fidan Anıtı önünde anıldı. Asıldıkları saat 05.30'da yapılan anma etkinliğinde anıta karanfil bırakıldı.

Gezmiş, İnan ve Aslan'ın anısına, 1972'de Cebeci Sivil Kapalı Cezaevi'nde idam edildikleri saat olan 05.30'da anma etkinliği gerçekleştirildi. İzmir 68'liler Platformu ve DİSK tarafından organize edilen anma etkinliğine CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Buca Belediyesi Eski Başkanı Ercan Tatı ve DİSK İzmir Şube Başkanı Memiş Sarı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ağır bir grip geçirdiği öğrenilen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, anma etkinliğine katılamadı. İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu tarafından sunulan anma etkinliğinde konuşan CHP PM Üyesi Hüseyin Saygılı, "Yaşasın halkların kardeşliği. Deniz, Hüseyin ve Yusuf özgürlük için birer simge oldular. Sonra binlerce Deniz, Hüseyin, Yusuf doğdu. Biz onları hep andık. Onların mücadelesi bizi aydınlatmaya devam edecektir" diye konuştu. Gazeteci-Yazar Okan Yüksel de, "Bizim Deniz'e Yusuf'a, Hüseyin'e, Mahir'e, Ulaş'a sözümüz var. Bu ülkeyi güneşlerin doğduğu Türkiye olarak sürdürme kavgamız vardır. Bu konuda Atatürk'e de sözümüz vardır. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız" şeklinde konuştu.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve DİSK İzmir Şube Başkanı Memiş Sarı da bağımsızlık mücadelesini sürdüreceklerini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin İnan Deniz Gezmiş Yusuf Aslan Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title