Haberler

Hocalarda Euro Üzerinden Anlaşma Yapan 3 Büyüklerin Beli Büküldü

Güncelleme:

Teknik direktörlerle euro üzerinden anlaşma yapan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray, kur farkının artmasıyla büyük zarara girdi.

Son dönemdeki kur artışlarına ve Financial Fair Play'e (FFP) rağmen üç büyükler ödemelerini Euro ile yapmaya devam ediyor.

Financial Fair Play kuralları sebebiyle ligimizin üç büyük ekibi olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, bu transfer dönemini sessiz geçirmeye devam ediyor. Son dönemlerdeki kur artışları yüzünden takımların borçları yüzde 50 artarken, bu durum yönetimlerin belini büküyor. Transfer harcamalarına ve gelir-gider dengesine dikkat edilmediği takdirde UEFA'dan gelebilecek cezalar takımları korkutuyor. Geçtiğimiz sezon yaz transfer döneminde kadrolara dahil edilen ve maaşlarını Euro cinsinden alan futbolcuların alacağı ücretler yüzde 50 artış gösterdi. Üç büyüklerde sadece Galatasaray, Akhisarspor'dan kadrosuna kattığı Muğdat Çelik ile TL cinsinden anlaşma yapmıştı. Ülkede yaşanan ekonomik krize rağmen üç büyük takımın hocaları da maaşlarını Euro ile almaya devam ediyor.

FATİH TERİM SENELİK 3 MİLYON EURO KAZANIYOR

Igor Tudor'un görevine son verildikten sonra 22 Aralık 2017 tarihinde Galatasaray'a dönen Fatih Terim, ligin ikinci yarısı için her ay 1905 TL'lik ücretle anlaştı. Sarı-kırmızılılar, 2018-2019 sezonu için deneyimli antrenöre 3 milyon Euro ödeneceğini Kamuoyu Aydınla Platform'una (KAP) bildirmişti. Cimbom, deneyimli hocanın alacağı ücreti açıkladığı gün Fatih Terim bir sonraki sene için TL cinsinden maaşı 13 milyon 500 bin TL'ydi. Döviz artışı nedeniyle başarılı antrenörün sarı-kırmızılılardan alacağı ücret 6 milyon 180 bin TL artarak 19 milyon 680 bin TL oldu.

ŞENOL GÜNEŞ 2,5 MİLYON EUROYA İMZA ATTI

Beşiktaş yönetimi, siyah-beyazlı takımı arka arkaya 2 defa şampiyon yapan ve Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükselme başarısı gösteren Teknik Direktör Şenol Güneş ile geçtiğimiz sezon yeni bir sözleşme imzalamış ve maaşını 2 milyon 500 bin Euro'ya çıkarmıştı. O dönemki kurla 11 milyon 300 bin TL kazanan başarılı teknik adam, günümüzün kur rakamlarına göre 13 milyon 900 bin Euro alıyor. Güneş, 3 sene önce ise Beşiktaş'a ilk imza attığında 1 milyon 500 bin Euro yani 6 milyon 900 bin TL kazanıyordu.

COCU'NUN MAAŞI FATİH TERİM'LE EŞİT

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç, Aykut Kocaman ile yolları ayırarak takımın başına Hollandalı teknik adam Phillip Cocu'yu getirdi. Sarı-lacivertli kulüpten 3 milyon Euro alacak olan Cocu'nun imza attığı tarih itibariyle TL cinsinden kazanacağı para 16 milyon 380 bin TL'ydi. Hollandalı antrenörün maaşı 2 ayda 3 milyon 300 bin TL artış göstererek 19 milyon 680 bin TL'ye yükseldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (30)

Adınızı Yazın:

terim dün gomise kızıyordu dolar üzerinden zam istiyor diye devlet yerli futbolcu ve teknik direktörlerin anlaşmalarını türk lirasına çevirsin bundan sonrada mecbur tutsun tl ile anlaşmayı

17
0
yanıtYanıtla
milli tekniklerrr:

hadi görelim bakalım bu vatansever yiğitlerimizi(!). . . sözleşme imzaladığımız günki kur üzerinden alalım maaşlarımızı diyebilecekler mi? yoksa benim 100 dolarımı bozdurmamla mı memleketin kurtulmasını beklicez

11
0
yanıtYanıtla
m.ali:

Fatih Terim geçen gün 3 tane futbolcusuna Kur u sabitlemeyi kabul etmedi diye cephe almamışmıydı? madem o kadar milliyetçisin Türksün Türk takımıyla anlaşma yapıyorsun Neden TL kullanmıyorsun. heeep boooş laafff

8
1
yanıtYanıtla
Fanatık baskentli:

Bunlarla Euro üzerinden anlaşma yapan başkanıda kovacan bu ülkeden.lafa gelince hepsi türk hepsi ülkesini vatanını çok sever ama iş paraya gelince gavurun parasını tercih eder.ac gözlü sahtekarlar

7
1
yanıtYanıtla
TS 61:

Bi akıllı takım TS demek

0
7
yanıtYanıtla
Y E Ö:

3 büyükler diyor hamsi sizi büyük takım olarak sayan yok :D

yanıt4
yanıt0
SSK EMEKLİSİ:

YİYİN ULAM IKSIRANA KADAR TIKSIRANA KADAR YİYİN BUNLAR GARİBANLARIN ALINTERİ PARALARIDIR . AKŞAMA KADAR ALINTERİ İLE ÇALIŞARAK GETİRİP BENİM TAKIMIM DİYEREK VERDİKLERİ ALINTERLERİDİR . AMMA SİZLERE HELAL Mİ ORASINI BEN BİLMEM

5
1
yanıtYanıtla
Vanlii:

Vermesinler Gosmerim:)

yanıt0
yanıt0
SSK EMEKLİSİ:

SENDE HAKLISIN VANLİİ: AMİR İM :

yanıt0
yanıt0
Co hart:

Bide futbolculara diyor ki terim efendi kuru sabitleyin.Demezlermi adama 10 trilyon para yi Tff den haketmeden sen nasıl vurdun diye ?

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title