Haberler

Ubs İkinci Çeyrekte Zarar Beklemiyor

Mortgage Krizinin Patlamasının Ardından Bu Güne Kadar 37 Milyar Dolar Zarar Açıklayan Ubs Bu Yılın İkinci Çeyreğini Zararsız veya Çok Küçük Bir Zararla Kapatacağı Tahmininde Bulundu. 2.9 Milyar Dolarlık Vergi Kredisinden Yararlanacağına Dikkat Çeken İsviçreli Ubs İlk Çeyrekte 11 Milyar Dolara Yakın Zarar Açıklamıştı.

MORTGAGE krizinin patlamasının ardından bu güne kadar 37 milyar dolar zarar açıklayan UBS bu yılın ikinci çeyreğini zararsız veya çok küçük bir zararla kapatacağı tahmininde bulundu. 2.9 milyar dolarlık vergi kredisinden yararlanacağına dikkat çeken İsviçreli UBS ilk çeyrekte 11 milyar dolara yakın zarar açıklamıştı. Ardından da çareyi CEO’sunu işten çıkartmakta bulmuştu. Global varlık yönetimi ve ticari bankacılık bölümlerinin kárlı br şekilde çalıştığını açıklayan UBS, yatırım bankacılığı bölümünde ise hálá zarar eder konumda olduğuna dikkat çekti. UBS yetkilileri "Yönetim kurulumuz canla başla çalışıyor ama problemlerimizi tam olarak çözebilmiş değiliz" dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title