Haberler

Uaek Başkan Adayı Seçiminde Yeterli Oy Çıkmadı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (Uaek) Olağanüstü Yönetim Kurulu Toplantısının Bugünkü Oturumunda Yapılan Başkan Adayı Seçiminde İlk Üç Turda Üçte İki Oranında Oy Alan Çıkmadı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (UAEK) olağanüstü yönetim kurulu toplantısının bugünkü oturumunda yapılan başkan adayı seçiminde ilk üç turda üçte iki oranında oy alan çıkmadı.

Basına açıklama yapan yönetim kurulu dönem başkanı ve Cezayir daimi temsilcisi büyükelçi Taus Feroukhi, seçime iki adayın katıldığını belirterek, "Seçimin ilk turunda adaylardan Yukiya Amano'nun 21 oy, Abdul Samad Minty'nin 14 oy aldığını" söyledi.

İlk turda adaylardan üçte iki oranında (24 oy) oy alan çıkmaması üzerine ikinci ve üçüncü tur oylama yapıldığını ifade eden Feroukhi, ikinci ve üçüncü tur oylamada da adaylardan Amano'nun 20'şer, Minty'in ise 15'er oy aldığını bildirdi.

Feroukhi, adaylardan hiçbirinin gerekli olan üçte iki oy oranını sağlamaması üzerine toplantıya yarın sabah devam edilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Diplomatik kaynaklar, toplantının yarınki oturumunda da adaylardan birinin gerekli olan üçte iki oy oranına ulaşamaması halinde seçimin gelecek haziran ayında yapılması planlanan yönetim kurulu toplantısında tekrarlanacağını belirtiyorlar.

Kurumun son 12 yılda üç dönem üst üste başkanlığını yapan Muhammed El Baradei bu kez aday olmadı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title