Haberler

Uaea Genel Kurul Toplantısı

İran'ın Uluslararası Atom Enerji Ajansı (Uaea) Nezdindeki Daimi Temsilcisi Ali Asker Sultani, "Başta ABD Olmak Üzere Tüm Ülkeleri Uyarıyoruz, İran ve Ajansa Baskı Yapmaktan Vazgeçsinler" Dedi.

İran'ın Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) nezdindeki Daimi Temsilcisi Ali Asker Sultani, "Başta ABD olmak üzere tüm ülkeleri uyarıyoruz, İran ve ajansa baskı yapmaktan vazgeçsinler" dedi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da UAEA olağan genel kurul toplantısında İran'ın nükleer faaliyetlerini görüşmeye devam ediyor. sabah oturumunun ardından bir açıklaması yapan İran'ın UAEA nezdindeki Daimi Temsilcisi Ali Asker Sultani, "BM Güvenlik Konseyi yeni yaptırım kararı alırsa UAEA ile işbirliğimizi yeniden gözden geçiririz. Başta ABD olmak üzere tüm ülkeleri uyarıyoruz; İran ve ajansa baskı yapmaktan vazgeçsinler. Biz ajans ile üzerinde anlaştığımız program çalışmalarını sonuçlandırmak istiyoruz.

Natanz nükleer tesislerinde uranyum zenginleştirme faaliyetlerini ajansın bilgisi dahilinde sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na (NPT) uyduklarını ifade eden Sultani, "Ajans, geçmişte İran dosyasını BM Güvenlik Konseyi'ne göndermişti. Bunun hiçbir yasal dayanağı yoktur. 2006'da gönderilen dosyanın ajansa tekrar gönderilmesini bekliyoruz. İran olarak, NPT anlaşmasında ek protokolü onaylamadığımızı söylüyorsunuz; ama imzaladık ve bununla uyum içinde çalışıyoruz. İran ile ilgili Güvenlik Konseyi'nin yeniden yaptırım kararı almasının hiçbir dayanağı yoktur. Bu yaptırım kararlarını

kabul etmiyoruz. Bizi, rahat bırakın. Ajansla rahat çalışalım. Gölge etmeyin başka ihsan istemez" diye konuştu.

(MEA-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title