Haberler

U.n Ro-ro'nun Kkr'a Satışı Onaylandı

Kohlberg Kravis Roberts & Co. ("KKR"), danışmanlığını yaptığı yatırım fonlarının tamamen kontolü altında kurulan yeni bir şirket olan Trieste Bidco Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş. tarafından, U.N Ro-Ro İşletmeleri A.Ş.'nin ("U.N Ro-Ro") satışının tamamlandığını duyurdu.

Duyuru, U.N Ro-Ro ve iştirakleri U.N Deniz Taşımacılığı A.Ş., U.N Deniz İşletmeciliği A.Ş. ve U.N Gemicilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ("U.N Ro-Ro Grubu") bu sabah gerçekleştirdikleri genel kurul toplantılarını takiben yapıldı. Anlaşmayla U.N Ro-Ro Grubu'nun toplam değeri, şirketin nakit ve borcu hariç, 910 milyon Euro olarak belirlendi.

KKR ortaklarından John Pfeffer, yaptığı açıklamada "U.N Ro-Ro'nun gelecekteki başarısı rekabetçi fiyatlarla yüksek kalitede ve güvenilir hizmetler sunmasına, yeni gemilere yatırım yaparak kapasite artırmasına ve hizmet ettiği taşımacıların başarılarına katkıda bulunmasına bağlıdır" dedi. Pfeffer, bu büyümeyi destekleyecek planları hayat geçirecek olan mevcut U.N Ro-Ro yönetimi ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

U.N Ro-Ro CEO'su Cüneyt Solakoğlu ise konu hakkında "U.N Ro-Ro, Türkiye'den yönetilmeye devam edecek. Bizler de yönetici kadro olarak görevlerimize devam edeceğiz. KKR'ın global finansal ve operasyonel uzmanlığı sayesinde, U.N.Ro-Ro'yu daha da ileriye taşıyacağımızdan eminiz" dedi.

8 Ekim 2007 tarihinde Trieste Bidco Denizcilik ve Taşımacılık A.Ş. tarafından, U.N Ro-Ro Grup Şirketlerinin %97.6 çoğunluk hisselerini satın almak için nihai anlaşma imzalandığı duyurulmuştu. Türkiye Rekabet Kurulu, 29 Kasım 2007 tarihinde bu satışı onayladığını açıkladı.

Bu anlaşma, Türkiye'de değeri 1 milyar doları geçen ilk özel sermaye fonu (private equity) satın alma işlemi olarak bir dönüm noktası teşkil ediyor. Satın almada kullanılan kredi, Türkiye Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası'ndan temin ediliyor.

(ERÖ-ERÖ-BA-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title