Haberler

U'fresh'ten İhracat Atağı

U'fresh 2011 yılının son aylarında başladığı ihracat payını günden güne artırıyor.

U'fresh 2011 yılının son aylarında başladığı ihracat payını günden güne artırıyor. Uğur Şirketler Grubunun son kuruluşlarından biri olan ve 2011'in ikinci yarısından itibaren üretime başlayan ve U'fresh markası ile öne çıkan Uğur Entegre Gıda, henüz ilk yılını tamamlamadan ürettiği ürünleri Avrupa ülkelerine ihraç etmeye başlayarak kalitesini yurtdışında da tanıtmaya başladı.

Arkasında Uğur Şirketler Grubunun köklü ve güçlü yapısının olduğunu hissettiren şirket, ilk sözleşmesini bir Alman şirketi ile yaptı ve ilk siparişlerini Almanya'ya gönderdi. 2011 yılının son günlerinde yaptığı bu ihracatla bir başlangıç yaptıklarını ve ortasına yaklaştığımız 2012'de de pazar paylarını artırarak ihracata devam ettiklerini belirten Genel Müdür Mehmet Ünlü, "Kurutulmuş gıdaların cazibesi tüm dünyada hızla artmaktadır. Kurutulmuş gıda sektörü, kullanılan modern kurutma yöntemleri ile gıda sanayinin önemli alt sektörlerinden bir tanesi haline gelmiştir. Sürekli denetimler altında, üstün teknolojik donanımlı tesislerimizde üretilen ürünler, ülkemizde ve ihracata başladığımız ülkelerde, endüstriyel alanda faaliyet gösteren firmalara hitap etmektedir. Şu anda halihazırda sözleşmeli müşterimizin de bulunduğu Almanya dışında daha birçok ülkedeki firmalarla görüşmeler devam etmekte olup bazıları kontrat aşamasındadır." diyerek sözlerini tamamladı.

Ülkemizde de tanınmış birçok şirketin tedarikçiliğini yapmaya başlayan ve daha birçok yerli yatırımcıyla da bağlantıya geçildiği belirtilen şirketin, 2012 yılının sonlarına kadar ataklarına devam ederek büyümesi bekleniyor.

"U'FRESH HAKKINDA"

Ülkemizde yetişen domates, biber başta olmak üzere birçok sebze ve meyvenin kurutulması ve paketlenmesi, aynı zamanda yarı kurutulmuş sebzelerin şoklanması ve paketlenmesi gibi faaliyetlerde hizmet veren U'fresh, 2011 yılında Uğur Şirketler Grubu'nun iştiraki olarak Nazilli Dallıca'da kurulmuştur. 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 18 Bin metrekare alanda faaliyet gösteren firma, Türk Gıda Kodeksine ve Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak üretim yapmaktadır. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title