Haberler

Tzob Yönetimi: "Hububat Fiyatları Maliyet Seviyesinde"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hububat alım fiyatının maliyet seviyesinde kaldığını belirtirken, fiyatların düşmemesi için, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) satış fiyatlarını da açıklamasını istedi.

TZOB Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, açıklanan hububat alım fiyatlarını değerlendirdi. Toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın alım fiyatını 37,5 YKr olarak açıkladığı, kilogram başına da 3.5 YKr prim verileceğini bildirdiği hatırlatılarak, TMO'nun bu fiyatı asgari fiyat olarak uygulaması ve baremlerle fiyatları düşürmemesi halinde, çiftçinin eline primle birlikte kg'da 41 YKr geçeceği kaydedildi.

TZOB'un maliyet hesaplamalarına göre, bu yıl buğday maliyetinin 41 YKr/kg olduğunu belirtilen açıklamada, açıklanan fiyatın, primle birlikte çiftçinin ancak maliyetini karşılayabilecek düzeyde kaldığı vurgulandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title