Haberler

Tzob Genel Başkan Vekili Sorman."Ülkemiz Bir Tarım Ülkesi Olmasına Rağmen ve Mensupları Para...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkan Vekili Nuri Sorman, "Ülkemiz bir tarım ülkesi olmasına rağmen ve mensupları para kazanamamasına rağmen ülkemizde yaklaşık 45, 50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkan Vekili Nuri Sorman, "Ülkemiz bir tarım ülkesi olmasına rağmen ve mensupları para kazanamamasına rağmen ülkemizde yaklaşık 45, 50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur" dedi.

Sorman, Tokat Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, il ve ilçe ziraat odaları başkanlarıyla bir araya geldi. Sorman, burada yaptığı konuşmada, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın direktifleri doğrultusunda gelişmiş ülkelerde olduğu gibi tarım politikalarının sivil toplum örgütleri vasıtasıyla uygulanmasını temin için tüm illeri dolaştıklarını, bu illerde tarımsal sorunlar üzerine yapacakları görüşmelerde ortaya çıkan sonuçları rapor haline getirerek ilgili kurumlara vereceklerini söyledi.

Çeşitli sebeplerden dolayı dünyada tarım alanlarının azalmasının söz konusu olduğunu, bu nedenle tarım sektörünün dünyada stratejik bir önem kazandığını ifade eden Sorman, "Gelişmiş ülkelerde tarım sektöründe çalışan insanlar bizden daha iyi bir seviyede ve tarımlarını da sürdürülebilir bir seviyede devam ettirmektedirler. Ülkemize baktığımız zaman ise bu ülke insanını, gelen turistleri besleyen, çeşitli sektörlere ham madde sağlayan, hizmet sektörüne dahi hizmet veren tarım sektörümüzün maalesef ayaklar altında olduğunu görmekteyiz. Sıcakta ve soğukta tarlada aileleri ile birlikte çalışan mensuplarımız maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktalar. Bu ülkede uygulanan tarım politikalarının artık değişme noktası gelmiştir" dedi.

Türkiye'de tarımsal israf yapıldığını öne süren Sorman, "Ülkemiz bir tarım ülkesi olmasına, mensupları para kazanamamasına rağmen ülkemizde yaklaşık 45-50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur. Bu israfları önlemek, hem mensuplarımızın kazançlarını arttırmak, hem de ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak için bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz" dedi.

Sorman, çalışmalarının, hükümet ile diyalog haline geçtiklerinde olumlu bir sonuç vereceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Konuşmanın ardından Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, Sorman'a plaket takdim etti.

Muhabir: Zehra Aydın / Ömer Fansa

Yayıncı: Erdem Gültekin - TOKAT

Kaynak: AA / Yerel

Şemsi Bayraktar Nuri Sorman Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title