Haberler

TYÇP Personeli İl Müftüsü Osman Artan, Tarafından Denetlendi.

İl Müftüsü Osman ARTAN, "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında "Cami ve bahçe temizliği, Fidan Dikim faaliyetleri ve Çevre Düzenlemesi İşi" projesi ile işe başlayan personeli denetledi

Toplum Yararına Çalışma Projesi çerçevesinde İŞKUR ile Burdur İl Müftülüğü arasında yapılan protokol kapsamında İl Müftülüğüne ait camilerde "Bahçe Temizliği, Fidan Dikim Faaliyetleri ve Çevre Düzenlemesi İşi" projesi uygun görülerek sözleşme, İl Müftüsü Osman ARTAN ile Burdur İŞKUR İl Müdürü İsmail DEVECİ tarafından İl Müftülüğü toplantı salonunda 01.07.2011 tarihinde imzalanmıştı.

Bir program dahilinde çalışmalara devam eden TYÇP çalışanları, 03.08.2011 tarihinde Yakaköy İnsuyu Camiinde bahçe temizliği, fidan dikim hazırlıkları ile çevre düzenlemesi yaptı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İl Müftüsü Osman ARTAN, gördüğü tablodan oldukça memnun oldu. Camilerin içi, dışı, bahçesi, şadırvan ve tuvalet temizliği yapılarak, Ramazanı Şerife hazırlıklı bir şekilde girmiş bulunmaktayız. Camilerin gönle, göze, kulağa hitap eden unsurları ile toplumsal hayatımızın odak noktalarını oluşturduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü.

"Camiler, Rabbimizle buluştuğumuz, huzura çıktığımız, müminlerle görüştüğümüz mekânlardır. Camilerimizin içinde huzuru ve güzelliği yakaladığımız gibi dışında da aynı güzellikleri yakalamak gerekir. Camilerin sağlam, estetik, fonksiyonel, müştemilatları çevre düzenlemesi açısından da göze hoş gelen, çevre değerlerini dikkate alan bir anlayışla yapılması gerekmektedir.

Ecdadımızın daha önce uyguladığı tasarımları yeniden ihya etme gayretiyle camilerimizin ağaçlandırma ve çevre düzenlemelerinin plan ve program dâhilinde gözden geçirilmesi projenin asıl amacını teşkil etmektedir." Dedi.

İl Müftüsü Osman ARTAN, Proje kapsamında çalışan personel, 1 Temmuz 2011 tarihinde işe başlanmış olup, SSK ve maaşları İŞKUR tarafından ödenmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title