Haberler

Twitter, Donald Trump'ın ardından Beyaz Saray'ın tweetini de engelledi

Güncelleme:

ABD Başkanı Trump'ın Minneapolis'teki olaylar için "Yağma başladığında silahlar ateşlenir" tweetini şiddeti özendirdiği için gizleyen Twitter, Beyaz Saray'ın Twitter hesabından da aynı ifadelerin paylaşılması üzerine o tweeti de gizledi. Beyaz Saray ise teröristlerin tweetlerini gizlemediği için tepki gösterdi, Twitter CEO'su Jack'i etiketledi.

Donald Trump'la Twitter arasında yaşanan gerilime Beyaz Saray'ın kurumsal hesabı da eklendi. Trump'ın ifadelerini paylaşan Beyaz Saray hesabı da şiddeti özendirdiği için Twitter tarafından engellendi.

İki taraf arasında yaşanan gelişmeler şu şekilde gelişti:

TRUMP'IN "SİLAHLAR ATEŞLENİR" TWEETİ GİZLENDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Minneapolis'teki olaylar için "Bu eşkıyalar (protestocular), George Floyd'un anısını kirletiyor ve ben bunun olmasına izin vermem. Az önce Minnesota Valisi Tim Waltz ile konuştum ve ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledim. Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir. Teşekkür ederim." paylaşımı yaptı.

Twitter, bu paylaşımı şiddeti özendirdiği için gizledi.

Twitter, Donald Trump'ın ardından Beyaz Saray'ın tweetini de engelledi

BEYAZ SARAY DA AYNI SÖZLERİ PAYLAŞTI, TWEET GİZLENDİ

Beyaz Saray'ın resmi Twitter hesabından da aynı sözlerin paylaşılması üzerine bu defa Beyaz Saray'ın tweeti Twitter tarafından gizlendi.

Twitter, Donald Trump'ın ardından Beyaz Saray'ın tweetini de engelledi

TERÖRİST TEPKİSİ GÖSTERİLDİ

Beyaz Saray daha sonra yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı: "Bu tweet, Twitter'ın şiddeti yüceltme ile ilgili kurallarını ihlal ediyor ama Twitter; teröristler, diktatörler ve yabancı propagandacılara bu platformu kötü niyetli bir şekilde kullanmalarına izin vermeye kararlıdır."

Twitter, Donald Trump'ın ardından Beyaz Saray'ın tweetini de engelledi

TWITTER'IN CEO'SU DA ETİKETLENDİ

Twitter'dan daha sonra yapılan paylaşımda Twitter CEO'su Jack Dorsey etiketlenerek "Başkan şiddeti yüceltmedi. Şiddeti kınadı. Jack ve Twiter ön yargılıdır. Kötü niyetleri var. Twitter bir yayıncıdır, platform değil."

Twitter, Donald Trump'ın ardından Beyaz Saray'ın tweetini de engelledi

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Beyaz Saray Twitter Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title