Haberler

Suriye anlaşması sonrası Prof. Dr. Gülnur Aybet'in 2018'de yaptığı konuşma gündem oldu

Güncelleme:

Amerika'nın Türkiye ile Suriye anlaşmasını yaptıktan sonra sosyal medyada Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet'in 2018 yılında BBC'de katıldığı programda söyledikleri Trend Topic oldu. Aybet'in "Amerika'nın sonunda Türkiye ile iş birliği yapacağı" sözleri sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ankara'daki temasları sonrasında varılan anlaşma ile Türkiye Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye yönelik operasyonunu beş gün boyunca durdurma kararı almıştı. Anlaşma uyarınca 120 saat içerisinde YPG, sınırdan 20 mil yani 32 kilometre güneye çekilecek. Suriye anlaşması sonrası ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet'in 2018 yılında İngiliz haber kanalı BBC'de katıldığı HARDtalk programında sunucu Stephen Sackur ile Suriye konusununda tartışırken "Amerika'nın sonunda Türkiye ile iş birliği yapacağı" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

"SONUNDA İSTEYECEKLER"

Aybet, programda Türkiye'nin bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğinin ısrarla altını çizmişti. Sunucunun tüm baskılarına rağmen kararlılığından ödün vermeyen Aybet, ABD'nin isterse bu konuda Türkiye ile iş birliği yapabileceğini belirtmişti. Aybet, sunucunun 'Eğer istemezlerse?' sorusuna 'Sonunda isteyeceklerini düşünüyorum' cevabını vermişti.

Suriye anlaşması sonrası Prof. Dr. Gülnur Aybet'in konuşması gündem oldu

SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULDU

Bu gelişmeden sonra, Gülnur Aybet'in 2018 yılındaki kararlı söylemi sosyal medyada en çok paylaşılan ve konuşulan konu oldu. Aybet'in 2018 yılında söylediği sözler anlaşma sonrası sosyal medyayı salladı. Aybet etiketiyle paylaşım yapanlar beğeni mesajları attı.

Suriye anlaşması sonrası Prof. Dr. Gülnur Aybet'in konuşması gündem oldu

Suriye anlaşması sonrası Prof. Dr. Gülnur Aybet'in konuşması gündem oldu

Suriye anlaşması sonrası Prof. Dr. Gülnur Aybet'in konuşması gündem oldu

NE OLMUŞTU?

ABD ve Türkiye heyetinin Barış Pınarı Harekatı'nın durudulması konusunda anlaştı. Anlaşmaya ilişkin ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'ın ABD Büyükelçiliği'nde açıklama yaptı. Pence, "ABD ve Türkiye Suriye'de ateşkes için anlaştı. YPG 120 saat içerisinde çekilecek. Başkan Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettardır" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: ATEŞKES YOK, ARA VERİYORUZ

Türk heyetinden ise anlaşmaya ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "PKK/YPG'nin 120 saat içinde çıkması için Barış Pınarı Operasyonuna ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir. Ancak terör unsurlarının çıkmasından sonra operasyonu durdurmamız söz konusu olacaktır." dedi.

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili ateşkes anlaşmasıyla ilgili, "Türkiye'den harika haberler. Kısa süre sonra Pence ve Pompeo basın toplantısı yapacak. Teşekkürler Erdoğan. Milyonlarca hayat kurtulacak." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Gülnur Aybet Türkiye Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title