Haberler

Tüzmen: "Koparılan Fırtınayı Anlamak Mümkün Değil"

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gazeteci Aydın Ayaydın'ın Kendisine Muhalif Haberleri Nedeniyle Kardeşi Yalçın Ayaydın'ı Görevinden Aldırttığı Yönündeki İddialara Karşılık Olarak, "Koparılan Fırtınayı Anlamanın Mümkün Olmadığını" Söyledi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, gazeteci Aydın Ayaydın'ın kendisine muhalif haberleri nedeniyle kardeşi Yalçın Ayaydın'ı görevinden aldırttığı yönündeki iddialara karşılık olarak, "Koparılan fırtınayı anlamanın mümkün olmadığını" söyledi.

Tüzmen yaptığı açıklamada, gazeteci Aydın Ayaydın'ın yazdığı yazılar nedeniyle kardeşi Yalçın Ayaydın'ın görevden alındığı iddialarına karşılık olarak, görevden alma işleminin kendi sorumluluğunda olmadığını söyledi. Tüzmen, Yalçın Ayaydın'la birlikte 5 kişinin daha görevden alındığını belirtti. Tüzmen, "Koparılan fırtınayı anlamak mümkün değil" dedi.

Tüzmen 14 Haziran 2003'te SOMO ile başlatılan geçici uygulamanın temeli olan Turkish Petroleum International Company'den (TPIC) hiç değinilmediğine dikkat çeken Ayaydın'a cevap olarak Tüzmen, TPIC'in Irak'tan getirilen motorinin dağıtım firmalarına satılması haricinde, petrol ürünü ticaretiyle söz konusu tarih öncesinde bir ilgisi olmamasını gerekçe gösterdi.

Ayaydın'ın yazılarında SOMO firmasına verilen izin kriterlerinin neler olduğu yönündeki sorusunu ise Tüzmen, firmaların petrol ürünleri ticaretiyle ilgili SOMO ile yapması koşuluyla başka bir kıstas aramadan izin verildiğini kaydetti. Tüzmen, "Bu güne kadar sahte belge ibraz ettiği belirlenen veya başlangıç döneminde uygulanan güvenlik soruşturmasına takılan üç başvuru hariç, SOMO'nun kontrat imzaladığı tüm firmalara izin verilmiştir" dedi. Tüzmen ayrıca, SOMO'nun daha önce kontrat ilişkisi ve alacağı bulunmayan hiçbir yeni Türk firmasıyla petrol ürünü alımına ilişkin kontrat imzalamadığını ifade etti.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın (DTM) izin verdiği 9 firmanın kaçakçılık yaptığı yönündeki iddialara karşılık olarak Tüzmen, 3 Ekim 2006 tarihine kadar petrol ticaretine ilişkin başvurularda izinlerin, sadece SOMO ile kontrat yapıldığı teyidine bağlı olarak verildiğini anlattı. Tüzmen, söz konusu firmaların Bakanlar Kurulu'nun konuyla ilgili kararından hemen sonra durdurulduğunu kaydetti.

DTM'nin Irak'a yönelik petrol ürünü sevkıyatının iddia edilenin aksine sadece bir defa durdurulduğunu söyleyen Tüzmen, tedarikçi firmaların ise alacaklarını tahsil edemediği için değişik tarihlerde sevkıyatlarını durdurduğunu veya yavaşlattığını belirtti.

Tüzmen açıklamasında ayrıca, fuar ziyaretlerinin yurtdışı gezilerinin büyük çoğunluğunu oluşturduğu yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Tüzmen, ziyaret edilen fuarlarının çoğunluğunu İhracatçı Birlikleri'nin organize ettiği fuarların oluşturduğunu ifade etti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title