Haberler

Tüzmen: "Akçakale Sınır Kapısı Açılışını Engellemedim"

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Akçakale Sınır Kapısı Açılışını Engellemediğini Belirterek, Suriye Tarafında Yer Alan Telabyad'daki Alt ve Üst Yapı Çalışmalarının Eş Zamanlı Olarak Tamamlanmaması Nedeniyle Sınır Kapısının Etkin Olarak Kullanılamadığını Belirtti.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Akçakale Sınır Kapısı açılışını engellemediğini belirterek, Suriye tarafında yer alan Telabyad'daki alt ve üst yapı çalışmalarının eş zamanlı olarak tamamlanmaması nedeniyle sınır kapısının etkin olarak kullanılamadığını bildirdi.

Akçakale Sınır Kapısı'nın açılışına engel olduğuna yönelik haberler üzerine yazılı açıklama yapan Devlet Bakanı Tüzmen, Akçakale Sınır Kapısı'nın açılmasına yönelik çalışmaları birebir takip ettiğini ifade etti. Çok kısıtlı imkanlarla faaliyet gösteren Akçakale Sınır Kapısı'nın alt yapı ve üst yapı çalışmalarının 2005 yılında tamamlandığını belirten Tüzmen, "Ancak, Akçakale'nin karşısında, Suriye tarafında yer alan Telabyad'daki alt ve üst yapı çalışmaları eş zamanlı olarak tamamlanmaması nedeniyle sınır kapısı, uluslararası yük ve yolcu taşımacılığında etkin bir biçimde kullanıma alınamamıştır" dedi.

2006 yılı sonunda yapılan görüşmeler sonrasında Suriye tarafının kapının alt ve üst yapısının yenilenmesi projelerini yatırımına almayı ve ödenek tahsis etmeyi kabul ettiğini kaydeden Tüzmen, kapının eş zamanlı tamamlanması için hükümetler arası protokol imzalandığını ifade etti. İmzalanan protokollerde Akçakale ve Telabyad Kapılarını birbirine bağlayan 500 metrelik koridorun mayınlardan temizlenmesine karşılık, Telabyad'da yeni gümrük tesislerinin, gümrük sahalarının ve bağlantı yollarının Suriye tarafınca inşa edilmesinin öngörüldüğünü vurguladı. Tüzmen, söz konusu arazideki çalışmaların nisan ayında başlayacağını açıkladı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title