Haberler

Tuzluca'da Kuraklık

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde mevsimin kurak geçmesi nedeniyle tarım arazileri ve ağaçlar kurumaya yüz tuttu.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde mevsimin kurak geçmesi nedeniyle tarım arazileri ve ağaçlar kurumaya yüz tuttu. Çiftçiler yağışların yeteri kadar olmaması nedeniyle zor bir yılı geride bırakmaya hazırlandıklarını dile getirdiler.

Kuraklıkla ilgi açıklamalarda bulunan Çiftçi Koruma Başkanı Mustafa Maman, "İlçemiz toplamda 93 bin dönümlük araziye sahip bir ilçe. Sadece 35 bin dönümü sulanabilmektedir. Bu yılın da çok kurak geçmesinden dolayı 35 bin dönümün ancak yarısı sulanabilmiştir. Bölgemizde sanayinin ve iş imkanların kısıtlı olması nedeniyle ilçe halkının tamamı tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Hal böyle olunca tarım ve hayvanlıkta gerçek anlamda yapılamamaktadır. Özellikle bu senenin çok kurak geçmesi görüldüğü üzere arazilerin kuruduğu ve buna bağlı olarakta ot balyasının fiyatı 20 TL çıkması hayvancılık yapan çiftçileri zora sokmaktadır. Ülkemizde hayvancılığın ve tarımında ilerlemesi ve gelişmesi devlet büyüklerimizin özellikle sulama konusunda gerekli baraj ve göletlerin yapılmasıyla sağlanacaktır.Bu sene kuraklıkla ortaya çıkan diğer bir sorun ise çifti borçların olması, desteklerin ertelenmesi ve yem yardımında bulunulmasını tarım bakanlığımızdan beklemekteyiz. Sulama için gölet ve barajlarla ilgili olarak gerekli kurumlarımıza müracaatımızı yaptık. Bu konu hakkında devlet büyüklerimizin, bakanlarımızın yardımlarını beklemekteyiz. Özellikle suyun az olması nedeniyle sulama sırası için sürekli kavgalarda çıkmakta ilçe sakinleri arasında, daha büyük olayların olmasından endişeliyiz.Dağlarımızda yeteri kadar suyumuz ve boşa akan sularımız mevcut. Gölet yada bir barajla boşa giden suların toplandığında bu sorunun ortadan kalkacağı görüşündeyiz" diye konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tuzluca Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title