Haberler

Tuzla'da korona virüs denetimleri devam ediyor

Güncelleme:

Toplum sağlığını korumak, Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere uyulması ve salgının bulaş seyrinin artmaması için Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri, semt pazarları, marketler ve restoranlarda denetimlerini sürdürüyor.

Toplum sağlığını korumak, Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere uyulması ve salgının bulaş seyrinin artmaması için Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri, semt pazarları, marketler ve restoranlarda denetimlerini sürdürüyor.

Toplum sağlığını korumak, Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere uyulması ve salgının bulaş seyrinin artmaması için Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri, semt pazarları, marketler ve restoranlarda denetimlerini artırdı. Günün her saati yapılan denetimlerde bulaş zincirinin önüne geçilmeye çalışılıyor. Tuzla'nın 17 mahallesinde kurulan semt pazarında denetimler pazar girişinden itibaren başlıyor. Pazara belirli sayıda vatandaş alınırken maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulunuluyor. Ayrıca pazar esnafına maske takmaları ve pazar tezgahları önlerinde yoğunluk oluşmaması için uyarılarda bulunuluyor. Yine Pazar esnafına fiyat etiketsiz ürün satmaması konusunda uyarılarda bulunuluyor. Uyarıları dikkate almayan pazar esnafına cezai işlem uygulanıyor.

"Zorunlu HES Kodu sıkı denetim altında"

Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri, 'Kademeli Normalleşme' kapsamında restoran denetimlerine artırdı. Restoranların uyması gereken kurallar denetlenirken, esnaflara maske, mesafe ve temizlik konusunda hatırlatmalarda bulunuluyor. Ayrıca restoranların müşteri kabulünden önce uyması gereken HES Kodu zorunluluğu da kontrol ediliyor. Kurallara uymayan esnafa da cezai işlem uygulanıyor. Zabıta ekipler, ilçe genelinde bulunan marketlere de denetimler gerçekleştiriyor. Yapılan denetimlerde, market içerisinde en fazla bulunması gereken müşteri sayısı, gramaj ve tarihi geçmiş ürünlerin denetimleri gerçekleştiriliyor.

"Taviz göstermeden cezai işlem uyguluyoruz"

Semt pazarı denetimi gerçekleştiren Zabıta Memuru Erdoğan Aksu," Semt pazarlarında öncelikle mesafe, maske ve temizlik kurallarına dikkat ediyoruz. Daha sonra pazarcı arkadaşlarımızın uyup uymadığını bakıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu kuralara uyması konusunda uyarılarda bulunuyoruz" dedi. Market ve restoranları denetleyen Zabıta Memuru Oğuzhan Dönmez," Denetimler ile alakalı biliyorsunuz İçişleri Bakanlığımızın genel bir talimatı var. Talimatlar doğrultusunda günlük esnaflarımızı denetliyoruz. Kahvehaneler olsun, gıda yerleri olsun, umuma açık yerler olsun bütün denetlemeleri yapıyoruz. Özellikle vatandaşın etkilenebileceği imalathaneler gibi yerleri denetliyoruz. Denetimler de uygunsuz bir durum görüldüğü takdirde kesinlikle tolerans göstermeden cezai işlem uyguluyoruz" dedi.

Tuzla Kaymakamlığı koordinasyonunda, Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri, Tuzla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tuzla İlçe Sağlık Müdürlüğü Ekipleri'nin denetimleri gün boyu sürüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tuzla Belediyesi Koronavirüs Zabıta Tuzla Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title