Haberler

Tuzla'da 2 Kişinin Öldüğü Gemi Yangınına Dava

Tuzla Tersanesi'nde bulunan bir akaryakıt gemisinde bakım sırasında çıkan yangında 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin, gemi kaptanının da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tuzla Tersanesi'nde bulunan bir akaryakıt gemisinde bakım sırasında çıkan yangında 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin, gemi kaptanının da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, gemi tesisatının benzinden tamamen arındırılmadığı ve yangının benzin kaynaklı olarak meydana geldiği belirtildi.

Tuzla Tersanesi'nde bakım sırasında bir akaryakıt gemisinde çıkan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği, birden fazla kişinin yaralandığı yangına ilişkin gemi kaptanı Rashpal Singh Dhalıwal'ın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 28 Ocak 2019 tarihinde saat 14.00 sıralarında Tuzla'da Evliya Çelebi Mahallesi Tersaneler Caddesi üzerinde kurulu bulunan iskelede bakım ve onarımı yapılan Hong Kong bandıralı "M/T LR2 POSEDION" isimli geminin pompa dairesinde çıkan parlama sonucunda yangının meydana geldiği anlatıldı.

Yangında Mehmet Tütüncü ve Muhammed Ali Yılmaz'ın hayatını kaybettiği, birden fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Olaydan sonra bilirkişiler eşliğinde gemide incelemeler yapıldığının anlatıldığı iddianamede, yangının çıkış sebebinin araştırılması için pompa dairesinde zeminden ve kargo devresinden dökülmüş boru ağzından su numunelerinin alındığı, numunelerin içeriğinde yanıcı ve yangın başlatıcı özelliğe sahip maddelerden benzin bulunduğu kaydedildi.

Sızan gazların alev alması sonucu meydana gelmiş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü tarafından düzenlenen yangın raporunda, "Tuzla Gemi Endüstrisi A.Ş. isimli tersane dahilinde bakım ve onarımı yapılan geminin akaryakıt tankerinin pompa bölümünde pompa, valfler ve borularda yapılan çalışmalar esnasında ortama sızan yanıcı gazların herhangi bir sebepten dolayı alev alması sonucu parlama olayının meydana geldiği ve yangının kat dahili izolasyon malzemelerine geçmesiyle geliştiği kanaatine varılmıştır" denildi.

Gemi Kaptanı Rashpal Singh Dhalıwal'ın ifadesinde, son taşıdıkları yükün Mogas 90-95 RON(motor benzini) olduğunu, 12 Ocak'ta Malta'da boşalttıklarını, Malta'dan ayrıldıktan sonra temizliğe başladıklarını ve 16 Ocak'ta temizliğin tamamlandığını beyan ettiği belirtildi.

"Gemi tesisatı benzinden tamamen arındırılmamış"

Gemide yapılan temizliğin amacının yakıt taşımış olan geminin tank, boru ve pompa vb. tesisatının yakıttan arındırılması olduğu ancak gemi tesisatının benzinden tamamen arındırılmadığı, benzin kaynaklı olarak yangının meydana geldiği vurgulandı. Yangının gemide oksijen kaynağı ile boya yakma işlemi yapılırken zemine düşen boya parçasının yeterli sıcaklığı sağlayarak zeminde mevcut benzin kalıntısını tutuşturması sonucu çıktığı belirtildi.

Gemi kaptanı ve 4 şüpheliye 15 yıl hapis istemi

Tutuklu gemi kaptanı Rashpal Singh Dhalıwal ve geminin bakım, onarım işini üstlenen firmanın yetkililerinin de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame, gönderildiği 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Tuzla Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title