Haberler

Tuzla Belediyesi'nden Cemevi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, geçtiğimiz yıl temelini attığı Karacaahmet Dergahı Tuzla Şubesi Cemevi'nin açılışını gerçekleştirdi. Tuzla'da 4 cemevi yapımını sürdüren Başkan Yazıcı, "Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara 'Bunu asla bozamazsınız' diye haykıracağız. Biz her dönemin mutlaka ve mutlaka Hz. Hüseyinler'i olduğuna inanıyoruz ama unutmayalım ki her dönemin yezitleri de var. Biz her zaman birlikte mücadele edeceğiz" dedi.

Tuzla Belediyesi tarafından yapılan Karacaahmet Dergahı Tuzla Şubesi Cemevi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Karacaahmet Dergahı Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Ercan, Karacaahmet Dergahı Tuzla Şubesi Cemevi Başkanı Gülendam Şen, Alevi dedeleri ve canlar, Mimarsinan Mahallesi'ndeki açılışta birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Şen, Başkan Yazıcı'ya Teşekkür Etti

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Karacaahmet Dergahı Tuzla Şubesi Cemevi Başkanı Gülendam Şen yaptı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve katkı sağlayanlara teşekkür eden Şen, "Muharrem günümüzde acımızı, hüznümüzü, lokmamızı paylaştığımız ve buraya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Lokmamızı paylaştığımız gibi sıkıntılarımızı, sevinçlerimizi paylaşmak, eksikliklerimizi tamamlamak amacımıza gelip ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Cemevi yapımına katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya, bizi hiç yalnız bırakmayan ve babalık yapan Muharrem Ercan dedeme, bu binanın inşasında katkıda bulunan tüm canlara teşekkür ediyorum. Bu bina durdukça, insanlar gelip gittikçe her daim dualarını eksik etmeyecekler, sizleri sevgiyle ve saygıyla anacak" dedi.

Ercan;"Şadi Başkanımıza Ne Kadar Teşekkür Etsem Azdır"

Karacaahmet Dergahı Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Ercan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya sevgisini ve muhabbetini temel atma töreninde olduğu gibi açılış töreninde de dile getirdi. Ercan, "Canlar gerçekten bugün onur günü yaşıyorum. Cenabı Allah hepinizden razı olsun. Bu cemevinin yapımında emeği geçen tüm canlara, tabi başta en büyük emeği geçen sevgili belediye başkanım, sevgili Şadi Bey'e ne kadar teşekkür etsem azdır. Her yerde ama her yerde Şadi Bey'in bu hizmetlerinden bahsediyorum. Dergaha gelen her partiye her kişiye Şadi Bey'den onurla, gururla, sevgiyle bahsediyorum. Sevgili Başkanım, gerçekten sağ ol, var olasın. Hak Muhammet Ali emeklerine zayi vermesin" ifadesini kullandı.

Karacaahmet Dergahı Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Ercan, "Bazı cahiller veya siyasiler bir ayrım yapmışlar ama biz Alevisiyle, Sünnisiyle bütünüz, biriz ve biz asla ayrı düşünmedik" şeklinde konuştu.

Manevi Açlık, Toplumda Huzursuzluk Oluşturur

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Manevi açlık, toplumda huzursuzluk oluşturur" vurgusuyla vicdan özgürlüğünün en güzel şekilde yaşanabilmesi için yapımdan bakıma ibadethanelerin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Şehrin her şeyiyle bize emanet edildiğini biliyoruz ve hizmetlerimizi de bu bilinçle sürdürüyoruz. Şehrin güzelleştirilmesi, şekillendirilmesini içeren bir maddi yönü, bir insanın manevi yönü vardır. Biz onu da emanet olarak gördük ve insanın maddi açlığını giderecek olan şeyler ayrıdır ama manevi açlığın giderilmeden bir topluma manevi ve sosyal huzurun gelmesi mümkün değildir. O nedenle herkesin vicdan özgürlüğünü en güzel şekilde yaşayabileceği ibadethanelerin yapımı, bakımı, tadilatı ve temizliğine çok özen gösterdik. Bunu da sürdürüyoruz. Biz cemevlerinin inşasına da aynı önemi verdik. Çünkü biliyoruz ki manevi açlık her zaman toplumda huzursuzluk oluşturur"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında "Tüm İslam dairesi için söylüyorum; eğer gençlerimize sahip çıkmazsak, gelecek nesillerimizi kendi inançlarımızla, değerlerimizle, gelenek ve göreneklerimizle, ananelerimizle süslemezsek ceplerindeki telefonlar, ellerindeki bilgisayarlarla, gelişmiş teknolojik cihazlarla omuzlarında farklı fikirlerle beyinlerini yıkamaya hazır şer odakları var" uyarısında da bulundu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Her dönemin Hz. Hüseyinleri olduğuna inanıyoruz ama her dönemin yezitleri de var" sözleriyle birlik ve beraberliğin önemine değindi. Başkan Yazıcı, "Bu ülke hepimizin. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmaya çalışanlara da asla fırsat vermesin. Farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğuna inanıyoruz. Biz birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Batıda ve globalleşen dünyada İslami terör diye ortaya atılanların İslamiyet'in hoşgörüsünü, kardeşliğini, sevgisini anlamadığını görüyoruz. Bizi yanlış anlatmaya çalışanlara inat biz en büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar güçlü bir şekilde götürmek zorundayız. En büyük silahımız bu. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara 'Bunu asla bozamazsınız' diye haykıracağız. Biz her dönemin mutlaka ve mutlaka Hz. Hüseyinler'i olduğuna inanıyoruz ama unutmayalım ki her dönemin yezitleri de var. Biz her zaman birlikte mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Karacaahmet Dergahı Tuzla Şubesi Cemevi Başkanı Gülendam Şen, cemevi yapımına katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya plaket vererek teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tuzla Belediyesi Karacaahmet Şadi Yazıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title