Haberler

Tuzağa düşürdükleri yabancı uyruklu kişileri oturma izni vaadiyle dolandıran çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 45 kişi gözaltına alındı

Güncelleme:

- Tuzağa düşürdükleri yabancı uyruklu kişileri oturma izni vaadiyle dolandıran çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 45 kişi gözaltına alındı Ağına düşürdükleri yabancı uyruklu kişileri oturma izni çıkartma vaadiyle kandırıp dolandıran organize suç çetesine yönelik Ankara merkezli 11...

- Tuzağa düşürdükleri yabancı uyruklu kişileri oturma izni vaadiyle dolandıran çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 45 kişi gözaltına alındı

ANKARA - Ağına düşürdükleri yabancı uyruklu kişileri oturma izni çıkartma vaadiyle kandırıp dolandıran organize suç çetesine yönelik Ankara merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonda 45 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Türkiye'de oturum izni almak isteyenler kişileri tuzağa düşürüp, oturma izni alma vaadiyle kandıran ve bu yöntemle 110 yabancı uyruklu kişiyi dolandıran 51 şüpheliyi tespit etti. Harekete geçen ekipler 1 yıl süren fiziki ve teknik takip sonrası Ankara merkezli 11 ilde düzenledikleri operasyonla belirlenen şüphelilerden 45'ini yakalayarak gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği belirtildi. Şüphelilere ait toplam 56 adreste yapılan aramalarda ise mağdurlara ait dilekçe, pasaport fotokopisi, kaşe ve sahte çalışma belgeleri ele geçirildi.

Metruk binayı yabancı şahısların yerleşim yeriymiş gibi gösterdikleri tespit edildi

Yakalanan şüphelilerden 11'inin kamu görevlisi olduğu ve kamu kurumunda yabancı şahısların dilekçelerine işlem yapılıyor izlenimi verdikleri, oturum ve çalışma izni almak isteyen yabancı şahısların işlerini takip etme vaadiyle rüşvet aldıkları, ellerinde polis yeleği ve telsizi bulundurarak yabancı şahısların ikametlerine gidip iş ve işlemlerin resmi görevliler tarafından takip ediliyor izlenimi verdikleri, yabancı şahısları LPG montajı, çocuk/yaşlı bakıcısı gibi işlerde çalışıyormuş gibi göstererek sahte belge düzenledikleri, bu belgelerle oturum almaya çalıştıkları, Kırıkkale ilindeki bir metruk binayı yerleşim yeri gibi gösterip yabancı şahısların ikametiymiş gibi gösterdikleri ve kamu görevlisi olan örgüt lideri C.A'nın aylık kiralama bedeli 15 bin TL olan lüks kiralık aracı kullandığı tespit edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mali Suçlarla Mücadele Emniyet Müdürlüğü Ankara 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title