Haberler

Tüvturk'tan Araç Muayene İstasyonlarına 300 Milyon Dolar Yatırım

Afken-doğuş-tüv Sud Üçlü Konsorsiyumu Tüvturk, Türkiye Çapındaki Tüm İstasyonların Yapım ve Hizmete Girişi İçin Yaklaşık 300 Milyon Dolar Daha Yatırım Yapacaklarını Açıkladı.

Afken-Doğuş-Tüv Sud üçlü konsorsiyumu TÜVTURK, Türkiye çapındaki tüm istasyonların yapım ve hizmete girişi için yaklaşık 300 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını açıkladı.

TÜVTURK'ten yapılan açılamaya göre, AB standartlarında yeni araç muayene istasyonlarının yapım ve işletimi ile ilgili olarak açılan ihaleyi kazanan şirket, modern araç muayene istasyonları için 300 milyon daha yatırım yapacaklarını duyurdu.

Trakya bölgesinin ilk TÜVTURK araç muayene istasyonları, Kırklareli ve Lüleburgaz'da açıldı. TÜVTURK, yılsonuna 189'u sabit, 81 gezici olmak üzere toplam 270 adet yeni araç muayene istasyonunu hizmete açacak. İhale bedeli dışında yaklaşık 1 milyon 300 bin dolar yatırımla faaliyete geçen Kırklareli Merkez ve Kırklareli-Lüleburgaz yeni araç muayene istasyonları, TÜVTURK'ün iş ortağı Ergene Araç Muayene İstasyonları İşletmeciliği A.Ş. tarafından işletilecek. Açıklamada, Kırklareli Merkez ve Kırklareli Lüleburgaz istasyonlarının günlük 130 araca muayene hizmeti vermesinin hedeflendiği de belirtildi.

TÜVTURK araç muayene istasyonlarında binek araçlar 20 dakika, ticari araçlar ise yaklaşık 40 dakikada muayene edilecek. Ayrıca, fren tertibatından direksiyon sistemine, süspansiyon sisteminden her aracın yaydığı egzoz emisyonuna kadar toplam 100 noktada kontrol ile araç muayenesi gerçekleştirilecek.

Afken-Doğuş-TÜV SUD üçlü konsorsiyumu TÜVTURK olarak yeni araç muayene istasyonlarının yapım ve işletimi ile ilgili olarak açılan ihaleyi, 552 milyon dolar ihale bedeli karşılığı kazanmıştı. TÜVTURK, iş ortaklarıyla birlikte Türkiye çapında bin 500 kişiye yeni iş imkanı sağlayacak.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title