Haberler

Tuvalette Yaşayan Hasta Adama Belediye Sahip Çıktı

Balıkesir'in Edremit İlçesinde, Umumi Helalarda Yatıp Kalkan Kimsesiz ve Hasta Yaşlı Adama Belediye Yardım Eli Uzattı. Yaşlı Adamın Kullanılamaz Haldeki Evi Onarılıyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, umumi helalarda yatıp kalkan kimsesiz ve hasta yaşlı adama belediye yardım eli uzattı. Yaşlı adamın kullanılamaz haldeki evi onarılıyor.

Belediyeye ait helaların bekçiliğini yapan Yılmaz Bozkurt'un içler acısı durumunu gazetelerden öğrenen Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey hemen harekete geçti. Hayatında hiç evlenmeyen kimsesiz Yılmaz Bozkurt'un kendi evinde kaldığını sanan Bozbey, Bozkurt'un evine ekip göndererek inceletti. Bozbey, "Belediyemizin uzunca bir süredir sahip çıkarak iş imkanı sağladığı Yılmaz amcamızın bu durumunu İHA muhabirleri aracılığıyla yazılı ve görsel basından öğrendik. Biz, Yılmaz amcanın kendi evinde kaldığını

sanıyorduk. Fakat evi kısa bir süre önce kullanılamaz duruma gelmiş ve kendisi de bizlerden yardım istememiş. Neyse ki haberin ardından durumu öğrenir öğrenmez harekete geçtik ve Yılmaz amcayı tuvalette yatıp kalkmaktan kurtardık. Zaten himayemiz altında olan kimsesiz Yılmaz amcamızın, çatısı yıkık ve kullanılamaz durumdaki evi, bir haftadır onarımda. Bitme aşamasına gelinen evin tadilatının ardından Yılmaz amca tekrar eski yaşantısına dönecektir. Sadece mahalli yönetim hizmetleriyle yetinmeyen belediyemiz,

mağdur olan vatandaşlarımıza da her zaman kapılarını açıyor. Görevde olduğumuz sürece gördüğümüz tüm mağduriyetleri imkanlarımız dahilinde gideriyoruz" dedi.

Bekçiliğini yaptığı tuvaletten belediye ekiplerince alınan Yılmaz Bozkurt, kullanılamaz durumdaki tek odalı evine götürüldü. Evinde hasar tespitleri ve incelemeler yapıldığını gören kimsesiz ve hasta Yılmaz Bozkurt sevindi. Başkan Yunus Bozbey'in talimatı ile belediye ekiplerinin evini onaracağını öğrenen Bozkurt, "İnanın çok duygulandım. Ben hayatım boyunca hep yokluk ve sefalet içinde yaşadım. İnsanların bana acıyarak verdikleri eşya ve yiyeceklerle bu günlere geldim. Belediyemizin bana evladı gibi

sahip çıkması beni çok duygulandırdı. Onların bana sağladığı tuvalet bekçiliği işi sayesinde karnımı doyuruyorum. Şimdi de evimi onarıyorlar. İnşallah şu ayaklarımın hastalığı da tam manasıyla iyileşir de eski yaşantıma dönerim. Allah Belediye Başkanımız Yunus Bozbey ve ekibinden razı olsun. Yeşil kartlıyım ama ilaç alacak parayı ve tam teşekküllü bir tedaviyi sağlayamıyorum. Hayırsever vatandaşlarımızdan, ayaklarımın iyileşmesi için yardım istiyorum" diye konuştu.

Yılmaz Bozkurt'un şu an belediyenin tahsis ettiği korunaklı bir yerde misafir edildiği öğrenildi.

(SŞ-MŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title