Haberler

Tütüncü, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'ni İnceledi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin devam eden iç tefrişat çalışmalarını inceledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin devam eden iç tefrişat çalışmalarını inceledi.

Başkan Hakan Tütüncü'ye inceleme gezisinde Başkan Yardımcıları Sebahat Adanır, Fatih Özaslan, Belediye Meclis Üyesi Serhat Demir ve Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu eşlik etti.

Tefrişatla ilgili çalışmaları büyük bir titizlikle inceleyen Tütüncü, tesisin kısa bir sürede hizmete açılacağını belirtti. Tesisteki iç tefrişat çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, "Artık açılış için gün sayıyoruz. İç tefrişatında sona gelindi. Bu güzel eserin açılışını Nisan ya da Mayıs ayı içerisinde gerçekleştireceğiz" dedi.

KENTE PRESTİJ KAZANDIRACAK

Tütüncü, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin, Antalya için çok prestijli bir eser olduğuna işaret ederek, "Kepez'in gelişmesine katkı sağlayacak çok önemli bir yatırım oldu. Tesiste 29 bin metrekare inşaat alanı var. Açık alanlarla birlikte tesis, neredeyse 45 bin-50 bin metrekare bir alana sahip. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi, inanılmaz güzel ve büyük bir bütçeli ve gerçekten gözbebeğimiz olan bir eser oldu. Tesis, sadece fiziki bir eser değil, etrafını geliştiren, güzelleştiren ve bölgeye katma değer kazandıracak bir eserdir."

Tesisin batısındaki Halide Edip Caddesi'nde yaptıkları yenileme ve güzelleştirme çalışmalarına da değinen Tütüncü, "Halide Edip Caddesi'nin önceden ismi vardı, kendisi yoktu. Cadde, daracık bir sokaktı. Bu sokağı, genişletme, asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla çok güzel bir sokak haline getirdik."

TESİSTE NELER VAR

Başkan Hakan Tütüncü, 2 bin kişilik çok amaçlı salonun bulunduğu tesiste, 500 kişilik ve 300 kişilik 2 salonunun, nikah salonunun ve küçük fuarların ve sergilerin yapılacağı 7 bin metrekarelik alanın da olduğunu aktardı.

Tesis, Yeşiltepe Mahallesi'nde eski ORÜS arazisinde belediye hizmet alanına inşa edildi. Kepez Belediyesi, kongre ve sergi merkezi için meclisi kararı ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile ulusal proje yarışması düzenlemişti. 49 projenin katıldığı yarışmada jürinin birinci seçtiği proje tercih edilmişti.

Kongre ve sergi merkezinin resmi temel atma töreni ise 24 Nisan 2013 gerçekleştirilmişti. 40 milyon bütçeli yatırım, 2 yıl gibi bir sürede tamamlandı. Temel kazısı 13 metre derinliğinde yapılan tesis, olası bir depremden etkilenmemesi için 10 blok halinde inşa edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tütüncü Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title