Haberler

Tütüncü: "Kepez'de Rekora İmza Attık"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, performans gerçekleştirme oranının yüzde 90, bütçenin ise yüzde 94'ünü gerçekleştirdikleri bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Kepez Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı, geçen yılın değerlendirmesinin de yapıldığı 40 maddenin görüşülmesiyle tamamlandı. Meclis üyelerinin Afrin Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Er Muhittin Talha Çalışkan'ın isminin Yenidoğan Mahallesi'ndeki bir parka, MHP Kurucusu Alpaslan Türkeş'in isminin bir caddeye, yeni açılacak kent meydanına Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kepez Kent Meydanı adının verilmesi yönündeki ek önergeler, isim tespit komisyonuna havale edildi. Kapalı zarf usulü yeni dönem encümen üye seçimlerinin de yapıldığı mecliste, Serkan Demir, İsa Sarpdağ ve Musa Batu seçildi. İmar Komisyonu, plan bütçe komisyonu, isim tespit komisyonu, kentsel gereksinimler komisyonu, mülkiyet değerlendirme komisyonu, kadın erkek fırsat eşitliği komisyon seçimleri de yapıldı.

Birlikte yaptık vurgusu

Faaliyet raporu değerlendirilmesi görüşülürken meclis başkanlığı koltuğunu Kepez Belediye Meclis Başkanı 1. Vekili Ali Fidan'a devreden Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, meclis üyeleri arasında oturarak toplantıyı takip etti. Geçen yılın ve bu yılın değerlendirmesini yapan Başkan Tütüncü, yapılan tüm hizmet üretimlerini seçilmişler ve belediye çalışanları olarak birlikte gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

"Bütçe fazlası vermişiz"

Geçen yılın performans programındaki 257 adet göstergenin 237'sini gerçekleştirdiklerini açıklayan Tütüncü, 2017 yılı bütçesi olarak önerdikleri 284 milyonun yüzde 102'sini elde ettiklerini hatırlattı. Bütçe fazlasının harcama yerlerini de belirttiklerini hatırlatan Tütüncü, "Bütçemizde yüzde 94'lük gerçekleşme meydana getirmişiz. Kesin hesabı mayıs ayı toplantısında konuşacağız. 30 milyon lira fazla paramız varken icraatlarımızı yaptık. Bu kadar hedefi gerçekleştirecek çalışmalar üretmişiz, imkanlar oluşturmuşuz ve yatırım yaparken, Dokuma Fabrikası'nın tapu için 15 milyon lira harcama hariç artı 30 milyon lira artı para ile yeni yıla girmiş bulunuyoruz. 2017 yılında Kepez'de rekora imza attık" diye konuştu.

Kepez'e 45 kilometre yeni yol

Geçen yıl 45,6 kilometre yeni yol açıldığını, 116 kilometre stabilize yol, 112,5 kilometre yeni asfalt dökümü ve 94 kilometre sathi asfalt kaplama yapıldığını belirten Tütüncü, 77 bin 592 kilometrekare de kaldırım döşendiğini vurguladı.

"Yeni yatırımlara başladık"

Bu yıl sadece asfaltlama için 35 milyon lira ayrıldığını belirten Tütüncü, Varsak'ta off-road pisti, yeni pazar yerleri, yeni otoparklar yapımına başladıklarını söyledi. Okul, cami gibi kamu kurumları ile STK'ların bakım ve onarımını yapmaya bu yıl da devam edeceklerini belirten Tütüncü, yapımına geçen yıldan başlanmış yatırımları da dile getirdi.

"Yeşil alan şampiyonuyuz"

Geçen yıl 28 adet yeni park, 2009'dan bu yana 566 park yapıldığını belirten Başkan Tütüncü, toplam 311 bin kilometrekare'den fazla yeni park yapıldığını söyledi. Son 4 yılın aktif yeşil alan şampiyonu olduklarını belirten Tütüncü, Tek Sarnıç Kent Parkı gibi parkların yapımına da devam ettiklerini söyledi. Dokuma Kent Parkı'na 5 bin metrekare portakal ve nar ile çeşitli ölçülerde zeytin bahçeleri yapılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, apartmanda büyüyen çocuklara köy hayatını anlatan güzel Anadolu bahçelerinin yapımına bu yıl başlayacak.

Yeni müzeler yapılıyor

Bölgenin ilk arkeoparkı olacak 2 bin 200 yaşındaki Lyrboton Come Antik Kenti'nin ziyarete açılışını bu ay gerçekleştirmeyi planladıklarını da duyuran Tütüncü, burada zeytin ve zeytinyağı üzerine müzeler de yapılacağını söyledi. Osmanlı kültürüne ait meydan çeşmelerini bu yıl 7'ye çıkaracaklarını belirten Tütüncü, Dokumapark bünyesindeki Dokuma Yeşilçam Kafe adıyla bir Yeşilçam müzesi değerindeki hizmetin kapılarını da vatandaşlara açacaklarını söyledi. Büyük ilgi gören Anadolu Oyuncak Müzesi'nin olduğu Dokumaparkı'na Nostaljik Otomobil Müzesi ile Dokuma Modern Sanat Sergi Salonu'nun yapımı için düğmeye basıldığını söyledi.

Bilim merkezi ve kodlama merkezi

Eğitim alanında da önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Tütüncü, Dokuma Kent Parkı bünyesine TÜBİAK işbirliğiyle kazandıracakları bölgenin ilk bilim merkezini 2019 Ocak ayında açmayı planladıklarını söyledi. Bölgedeki tek örnek olarak sunulacak bilim merkezinin 35 milyon lirayı bulacağını belirten Tütüncü, Esentepe Semt Konağı'nda da kodlama eğitimlerinin yakında başlayacağını söyledi. Belediye eliyle ilk kodlama eğitiminin burada verileceğini belirten Tütüncü, geçen yıl okullara 8 yeni bilişim sınıfı kurduklarını, bu yıl ise 6 tane daha yeni semt sahası kuracaklarını, kurumsallaşan Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin Ahatlı Mahallesi'ndeki üçüncü şubesini de, yakında hizmete gireceğini söyledi.

Sosyal hizmet yatırımları

Sosyal Yardım Merkezi'nin tamamlandığını belirten Tütüncü, burada düğün salonu da olacağını söyledi. Şefkat ve Huzurevi'nin açıldığını hatırlatan Tütüncü, Hasta Yakınları Konukevi'nin inşaatının yarısının tamamlandığını söyledi. Gaziler ve Duacı Sosyal Yaşam Merkezlerinin de yapılacağını belirten Tütüncü, Çelebi Sultan Mehmed Camii'ni Ramazan ayında açmayı öngördüklerini kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Tütüncü Yenidoğan Afrin Kepez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
title