Haberler

Tütüncü ile Kepez Tapu Bereketi Yaşıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe'nin yeni mahalle teşkilat başkanları ve yönetimleriyle bir araya geldi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe'nin Gazi, Emek, Gündoğdu, Habibler, Hüsnü Karakaş, Sütçüler, Karşıyaka, Kuzeyyaka, Mehmet Akif Ersoy, Teomanpaşa, Yeni Mahalle ve Yeni Emek Mahalle teşkilat başkanlarını ve yönetimleriyle bir araya geldi. Toplantıda AK Parti Kepez İlçe Başkanı İbrahim Ethem Taş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferah Nur Ünal, belediye başkan yardımcıları ve birimlerin müdürleri de hazır bulundu.

Başkan Tütüncü, yaklaşık 3 saat süren toplantıda mahalle teşkilat başkanlarını tek tek dinledi ve sorularını cevaplandırdı.

İki mahalleye daha doğalgaz

Mahallelere doğalgaz getirilmesi talebiyle ilgili Tütüncü, "20 Mahallede 70 bine yakın konuta doğalgaz götürdük. Bu yıl Barış ve Kanal Mahallerimize doğalgaz getiriyoruz. 2019'daki doğalgaz yatırımında Gündoğdu ve Kuzeyyaka Mahallelerimiz önceliğimiz olacak. Bu mahallelere 1 ya da 2 mahalle daha ekleyebiliriz" dedi.

"Emsal artışı ile Kepez'in doğusu şahlandı"

İlçenin doğu yakasına yaptıkları en önemli icraatın emsal artışı olduğuna işaret eden Tütüncü, "Habibler, Hüsnü Karakaş, Mehmet Akif Ersoy, Sütçüler ve Baraj Mahallelerinde 2009'dan sonra gerçekleştirdiğimiz en büyük icraat yüzde 42 oranında yaptığımız emsal artışıdır. Bu artış ile 18 daire yapılan bir yere 24 tane daire yapılabilir hale getirdik. Bölgede iki tane dairesi olana ilave bir tane daire daha vermiş olduk. Emsal artışıyla bölgede ada bazındaki parsellerdeki yapılaşmanın önünü açtık. Bölgeye yaptığımız diğer önemli yatırım da Kepez Devlet Hastanesi oldu. Hastane, bölgenin değerini 10 kat artırdı. Alt ve üst yapı çalışmalarımız, sosyal, kültürel tesislerimiz, Korkuteli Kavşağı ile Antalya Hava Limanı arasındaki çevre yolu ilçenin doğu yakasına ciddi bir değer kazandırdı."

Vakıf tapuları

Hakan Tütüncü, toplantıda yer alan Gazi, Sütçüler başta olmak üzere birçok mahalleyi ilgilendiren Vakıf takasıyla ilgili şu bilgiyi paylaştı: "İmar planında konut alanı olan Vakıf arazilerindeki gecekonduların, 40 yıla yakın yaşadıkları tapu sorununu Cumhuriyet tarihinin en büyük Vakıf- Hazine arazisi takası ile çözdük. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 23 milyon TL ederindeki Vakıf- Hazine arazisi takasını gerçekleştirdik. Tapuların hak sahiplerine verilmesini sağlayacak olan Vakıf arazilerinin, Hazine arazileri ile takası tamamlandı. Vakıflar İdaresi ile Milli Emlak arasında tapuda imzalar atıldı. Üzerinde yoğun gecekondulaşma olan vakıf arazileri, resmen Hazineye devredilmiş oldu. Kepez'de 23 milyon TL'lik Vakıflar arazisi, takas yoluyla artık Hazine arazisi haline geldi. Hazine arazisi haline gelen Vakıf mülkleri, protokol kapsamında Kepez Belediyesine kısa bir süre içerisinde devredilecek. Devirden sonra hazine parsellerini, gecekondu yasası uyarınca hak sahiplerine, meclis kararı ve encümen marifetiyle belli bir ücret ve taksit imkanı karşılığında tahsis edeceğiz. Tahsis işlemleri de önümüzdeki aylarda başlayacak. Takas, ticari alanda kalan Vakıf parsellerini kapsamıyor. Ticari kısımda kalan Vakıf parsellerinin takasla tapu problemini çözümünü kapsayan çalışma ise devam ediyor."

40 bin tapu

Bugüne kadar 40 bine yakın tapu verdiklerini anımsatan Başkan Tütüncü, "Kepez'in tarihinde mülkiyet problemlerinin çözüldüğü 2. bir dönem yaşanmadı. 40 binden fazla tapu tahsisi yaptık. Verdiğimiz tapularla ilgili ciddi bir memnuniyet sağladık. 30-40 yıldır çözülemeyen bölgesel imar problemlerini çözdük. Duraliler den Varsak'a, Düden Çayı havzasından Altınova'ya kadar. Cumhuriyet tarihinin en büyük Vakıf takasını gerçekleştirdik. Nereden nereye geldiğimize bakmak lazım. Mülkiyet problemlerinde bizim kadar irade gösterecek ikinci bir yönetim bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olmayacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Tütüncü Sütçüler Ak Parti Kepez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title