Haberler

Tütün Üretim Merkezlerine 7 Bölge Daha Eklendi

Tütün üretim merkezleri arasına Akköy, Çal, Çameli, Hisarcık, Simav, Uşak ve Hamamözü dahil edildi Tütün üretim merkezleri arasına Akköy, Çal, Çameli, Hisarcık, Simav, Uşak ve Hamamözü dahil edildi.

Tütün üretim merkezleri arasına Akköy, Çal, Çameli, Hisarcık, Simav, Uşak ve Hamamözü dahil edildi Tütün üretim merkezleri arasına Akköy, Çal, Çameli, Hisarcık, Simav, Uşak ve Hamamözü dahil edildi.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK), "Tütün Üretimi, İşlenmesi, İç ve Dış Ticareti ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, tütün üretimi yapan merkezler arasına Akköy, Çal, Çameli, Hisarcık, Simav, Uşak ve Hamamözü de alındı.

Yönetmelik kapsamında, ayrıca tütün üreticilerinin yapacakları açık artırmalı satışların öncesinde, güncellenmiş üretici ve üretim bilgilerinin ilgili ziraat odası tarafından Kuruma bildirilmesi gerekecek.

Tütün ticaret yetki belgesi için gerekli olan belgeler arasında yer alan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlanmış ana sözleşmesinin aslı veya noter onaylı örneği yerine de bundan böyle belgenin aslının veya kurumdan onaylı bir örneğinin verilmesi yeterli olacak. Gerçek kişiler için başvuru sahibinin, tüzel kişiler için yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile tüzel kişiyi temsile yetkili kişilerin T.C. Kimlik Numarası ile 4733 sayılı Kanuna, İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanununa ve Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa aykırılıktan dolayı haklarında kesinleşmiş mahkûmiyet kararı olmadığına ve faaliyete ilişkin belgelerin mahkemece askıya alınmadığına dair yazılı beyanı istenecek.

-KESİNLEŞMİŞ MAHKUMİYET KARARI OLANLARA BELGE VERİLMEYECEK-

4733 sayılı Kanuna, 4250 sayılı Kanuna veya 5607 sayılı Kanuna aykırı fiillerden dolayı haklarında kesinleşmiş mahkûmiyet kararı olanlara, Kurumun düzenlemekle yükümlü olduğu piyasalarda faaliyete ilişkin hiçbir belge verilmeyecek, verilmiş olanlar Kurumca iptal edilecek. Mahkemece verilecek mahkûmiyet kararında, kararın kesinleşmesine kadar faaliyete ilişkin tüm belgelerin askıya alınmasına da karar verilecek. Söz konusu fiillerin kamu sağlığını veya tütün ve alkol piyasasının güvenliğini bozucu nitelikte olması halinde, yargılama sürecinde yetkili mahkemece mevcut delil durumuna göre belgelerin askıya alınmasına tedbiren karar verilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title