Haberler

Tutuklu Eşi 'Cinayeti Ben İşledim' Dedi, Hakim Tutuklamadı

ESKİŞEHİR'de 5 yıl önce eşi S.D.'ye (38) cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdüğü Burçin Kul'u (36) bıçaklayarak öldürüp cesedini 5 parçaya ayırdıktan sonra toprağa gömmekten yargılanan Levent Duran (41), duruşmada cinayeti eşi S.D.'nin işlediğini öne sürdü. Tutuksuz yargılanan S.D. ise "Ben öldürdüm" demesine rağmen, bu itirifı inandırıcı bulmayan mahkeme heyeti tutuklamadı ve duruşmayı erteledi.

Olay, 20 Eylül 2013 tarihinde Eskişehir'in İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. Levent Duran, Kütahya'dan Eskişehir'e gelen arkadaşı Burçin Kul'u evinde misafir etti. Levent Duran, bir süre evinde kalan Burçin Kul'u, iddiaya göre eşi S.D.'ye cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürerek bıçakla öldürdü. Duran, evinin banyosunda 5 parçaya ayırdığı cesedi bahçesine gömdü.

Burçin Kul'un annesi, polise başvurarak oğlunun 20 Eylül 2013 tarihinden bu yana kayıp olduğunu bildirdi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu tarafından oluşturulan özel ekip, olayı araştırmaya başladı. Levent Duran, polislerin araştırma yaptığını öğrenince kayınbiraderi Yalçın Kırmızı ile birlikte evinin bahçesindeki ceset parçalarını çıkararak poşet içerisine koydu. Duran ve kayınbiraderi daha sonra poşetlerdeki ceset parçalarını Bozdağ mevkiine götürerek burada toprağa gömdü.

CESET 4 YIL SONRA BULUNDU

Cinayet Bürosu ekiplerinin yaptığı çalışmalarda kayıp olan Burçin Kul'un en son Levent Duran'ın yanında kaldığı belirlendi. Ekipler teknik takip neticesinde Duran'ı 16 Kasım 2017 tarihinde gözaltına alındı. Duran sorgusunda Burçin Kul'u, eşi S.D.'ye cinsel saldırıda bulunduğu için bıçaklayarak öldürdüğünü, cesedi de gömdüklerini itiraf etti. Levent Duran'ın gösterdiği yerde iş makinalarıyla yapılan kazıda Burçin Kul'a ait olduğu değerlendirilen insan kafatası ve kemik parçaları bulundu.

Polis ekiplerinin gözaltına aldıkları Levent Duran, kayınbiraderi Yalçın Kırmızı (32) ve baldızı Yasemin Cengiz (31) sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Levent Duran çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Yalçın Kırmızı ve Yasemin Cengiz adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Levent Duran, Yalçın Kırmızı, Yasemin Cengiz ve cinsel saldırıya uğradığını öne sürülen S.D. hakkında Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına bugün başlanıldı.

'BICAĞI EŞİM SAPLADI'

Tutuklu sanık Levent Duran duruşmada cinayeti kendisinin değil eşinin gerçekleştirdiği öne sürerek, "Eşim bana 'Burçin bana tecavüz etti. Zorla uyuşturucu kullandırdı' dedi. Burçin Kütahya'ya gitmişti. Bizde kalıyordu. Kütahya'dan dönünce onunla bu konuyu konuştuk. Burçin sinirlenerek bıçak çıkardı beni elimden yaraladı. Arbede sırasında eşim S.D. elindeki bıçağı Burçin'in boğazına sapladı. Öldüğünü anlayınca, cesedini bahçeye gömdük. Daha sonra da cesedi bahçeden çıkarıp dağlık alana gömdük. Olayı ben üstlenmiştim ancak cinayet bu şekilde oldu" diye konuştu.

MAHKEME HEYETİ İNANDIRICI BULMADI

S.D.'de de cinayeti kendisinin işlediğini öne sürerek, "Ben öldürdüm. Olay eşimin anlattığı gibi olmuştur. Ölenin tecavüzüne uğradım" dedi.

Mahkeme heyeti cinayeti kendisinin işlediğini söyleyen S.D.'yi tutuklamadı, Levent Duran'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Kütahya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title