Haberler

Tutuklu Emniyet Müdürü Tahliye Oldu

Güncelleme:

Balıkesir'in Susurluk İlçe Emniyet Müdürü iken açılan savcılık soruşturması kapsamında rüşvet iddiasından gözaltına alınıp tutuklanan Osman Çelik, tahliye edildi.

Balıkesir'in Susurluk İlçe Emniyet Müdürü iken açılan savcılık soruşturması kapsamında rüşvet iddiasından gözaltına alınıp tutuklanan Osman Çelik, bugün çıkarıldığı ilk duruşmada mahkeme tarafından tahliye edildi. Çelik ile birlikte tutuklu olan iş adamı Uğur K. da aynı şekilde tahliye olurken, şahısların yargılamaları tutuksuz devam edecek.

Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık 5 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında Susurluk Emniyet Müdürü Osman Çelik, beraberinde bazı iş adamlarıyla birlikte savcılık talimatıyla yakalanıp gözaltına alınmış, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM şubedeki ifadelerinin ardından teslim edildikleri adli makamlarca tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Rüşvet alma iddiasıyla suçlanan Emniyet Müdürü Osman Çelik'in avukatı Tuncer Çallıoğlu, tutuklama kararının orantısız ve haksız bir tedbir olduğunu belirterek itiraz etmiş ancak itiraz kabul edilmemişti. Bir kamu görevlisi için rüşvet iddiasının son derece ağır ve yaptırımı olan bir suç olduğunu belirten Avukat Tuncer Çallıoğlu, müvekkiline isnat edilen iddiaların doğru olmadığını, gerçeğin anlaşılarak adaletin yerini bulacağına inandığını kaydetti. Bugün öğleden sonra Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmada sanık ve tanık ifadeleri dinlenip savunmalar alındı. Emniyet Müdürü Osman Çelik ile iş adamı Uğur K.'nın avukatları atılı tüm suçları reddedip müvekkillerinin tahliyelerini istedi. Mahkemede konuşan Emniyet Müdürü Osman Çelik, 27 yıllık emniyet mensubu olduğunu, dosyasının başarılarla dolu olduğunu, yasa dışı hiçbir iş yapmadığını, bu dosyadaki iddiaları da kabul etmediğini, suçsuz olduğunu söyleyip tahliye edilmesini istedi. Yaklaşık 4 saat süren duruşmanın sonunda mahkeme Emniyet Müdürü Osman Çelik ve iş adamı Uğur K.'nın tutukluluklarının kaldırılarak tahliye edilmelerine, bir sonraki duruşmanın ise 5 Kasım tarihinde görülmesine karar verdi.

Mahkemenin Emniyet Müdürü Osman Çelik hakkında verdiği tahliye kararı başta Çelik'in ailesi olmak üzere tüm dostlarını sevince boğdu. Kararı değerlendiren Osman Çelik'in avukatı Tuncer Çallıoğlu, "Bu beklediğimiz bir karardı. Yargılama devam ediyor, bize göre rüşvet suçu kesinlikle yok. Sayın mahkeme de dosyadaki rüşvet iddiasıyla ilgili 'suçun vasfının değişebileceği' kanaatiyle tahliye verdi. Yani, iddia edilen rüşvet konusu ortadan kalktığından 'şartların oluşması halinde'

görevi kötüye kullanma olabileceği değerlendirilmekte. Biz bu dosyadan beraat bekliyoruz, çünkü ortada iddia edilen suç gerçek değildir. Tahliye kararı tabiki çok sevindiricidir" dedi.

Akşam saatlerinde biten duruşmadan sonra Kepsut L Tipi Cezaevine götürülen Emniyet Müdürü Osman Çelik ve iş adamı Uğur K. tahliye işlemlerinin ardından serbest bırakılarak ailelerine kavuştular. Avukat Tuncer Çallıoğlu, yaklaşık 5 ay önceki tutuklamanın ardından gazetelerde çıkan haberlere tepki göstermiş, 'rüşvet' iddiasını müvekkilinin işlediği bir suçmuş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltıldığını, müvekkilinin büyük bir haksızlığa uğradığını belirterek ilgili gazeteler hakkında yasal işlem başlatacaklarını açıklamıştı.

(YU)

24.09.2012 20: 39: 30

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Balıkesir Susurluk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title