Haberler

Tutuklu Banka Müdürüne Sağlık Raporu

Müdürü Olduğu Özel Bir Bankada Müşteri Hesaplarını Zimmetine Geçirdiği İddiasıyla Yargılanan Köpük Akçin'in Avukatı, Görülen İkinci Duruşmada Akçin İçin Adli Tıp Raporu İstedi.

Müdürü olduğu özel bir bankada müşteri hesaplarını zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanan Köpük Akçin'in avukatı, görülen ikinci duruşmada Akçin için Adli Tıp Raporu istedi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Köpük Akçin ve Alper Kuyumcu katıldı. Müşteki olarak mahkemede hazır bulunan Seher Devrez ifadesinde Akçin'i sadece bankadan tanıdığını belirterek, "Hesabımla yakından ilgileniyordu. Ona güveniyordum. İşini iyi yapardı. Hatta kendisine imzalatılmış boş havale kağıtları vermiştim. Bunlardan adıma ben istediğim zaman havaleler çıkartırdı. Bir gün bankaya gittim ve hesabımda 50 bin YTL olması gerekirken hiç para olmadığını öğrendim. Sonradan öğrendiğimiz kadarıyla benim hesabımdan kendi kardeşlerine ve özel ihtiyaçları için paralar çekmiş, şikayetçiyim" dedi.

Davada tanık olarak dinlenen müteahhit Rıza Gültekin ise, "Ben Akçin'i bankadan tanırdım. Benim müteahhit olduğumu bildiği için bir gün Antalya'da bulunan bir arsadan bahsetti ve o arsaya ev yaptırmak istediğini söyledi. Kendisine olabilir dedim ve başka bir tarihte yanında Alper Kuyumcu ile geldi. Yapılacak olan evlerin sayısını söylediğimde vazgeçtiler. Onlar 6 tane istiyordu bense ancak 5 tane verebilirdim. Bunun üzerine anlaşma yapamadık. Akçin'in o günkü huzursuz tavrı da dikkatimi çekmişti" şeklinde konuştu.

Hakkında söylenen iddiaları kabul eden Akçin, "Ben hesaplarda değişiklik yaptım, doğrudur" dedi. Akçin'nin avukatı Haydar Sevim müvekkili adına mahkemeye yaptığı savunmasında, Akçin'in suç tarihleri itibariyle post tramvatik olaylar ve stres bozukluğu cezai ehliyetini etkileyip etkilemeyeceğinin araştırmasını istediklerini belirterek, Adli Tıp Kurumu'ndan sağlık raporu ve Akçin'in daha öncede muayene olduğunu iddia ettiği psikiyatri merkezinden rapor istendi.

Kuyumcu'nun avukatı Ertaç Günay ise, her seferinde Akçin'in suçu Kuyumcu'ya yüklemeye çalıştığını belirterek, "Akçin suçu tek başına işlemiştir. Kuyumcu ile dost hayatı yaşamışlardır. Yani 'metresi' olmuştur" dedi.

Avukat Sevim'in 'metres' benzetmesine kızarak duruşmada tepki gösteren Akçin ise, Sevim'in sözlerini keserek, "Bana kimse bu denli hakarette bulunamaz. Biz Kuyumcu ile beraber olmadık. Sevgili de değildik. Şahitlerim vardır" ifadelerini kaydetti.

Mahkeme duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanıkların zorla getirtilmesi, eksiklerin tamamlanması ve Akçin'e istenilen raporun alınması için ileriki bir tarihe ertelendi.

(FD-ÖFA-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title