Haberler

Tutuklanan Belediye Başkanı Budak'a Başkanlardan Destek

Demokratik Toplum Parti'li (DTP) Belediye Başkanları, Tutuklanan Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'a Destek İçin İlçeye Gelmeye Devam Ediyor.

Demokratik Toplum Parti'li (DTP) belediye başkanları, tutuklanan Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'a destek için ilçeye gelmeye devam ediyor.

Cizre'ye gelen Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Adana Küçükdikili Belediye Başkanı Leyla Güven, Adana Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser, sloganları ve alkışlar eşliğinde karşılandı. Destek için gelen belediye başkanları sloganlar eşliğinde konuşmanın yapılacağı alana geldi. Belediye başkanları adına bir konuşma yapan Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, demokrasi ve özgürlük taleplerinin bastırılmak istendiğini söyleyerek, "Siz bir kez daha adeta bir demokrasi dersi vererek kendi başkanınıza sahip çıktınız. Tarihler boyunca özgürlükler için yiğitçe göstermiş olduğunuz direnişi gösteriyorsunuz. Ne olursa olsun tüm baskılara rağmen bu ülkede barış sağlanacak, tüm baskılara rağmen biz demokrasiyi sağlayacağız. Herkesin bilmesini ve unutmamasını istiyoruz, ne olursa olsun bu ülkede tüm baskılara rağmen bizler demokrasiyi sağlayacağız" dedi.

Belediye başkanları daha sonra Cizre Belediyesi önünde kurulan dayanışma çadırında vatandaşlarla sohbet etti.

(AY-AŞ-NÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title