Haberler

Tutso Yılın Son Toplantısını Yaptı

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, yılın son toplantısını kendi bünyesinde hizmete geçen yeni konferans salonunda yaptı.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, yılın son toplantısını kendi bünyesinde hizmete geçen yeni konferans salonunda yaptı. Toplantı 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Toplantıya Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Mecli Başkanı Faruk Aydın başkanlık yaparken toplantı yapılabilir seviyede olan 18 katılımcıyla gündeme alındı. Toplantıda kasım ayının mizan tablosu, 2013 yılı bütçesi, gibi maddeler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faruk Aydın Turgutlu'da sancılı bir uygulama süreciyle faaliyete başlayan otopark uygulamasını değerlendirdi. Aydın bu uygulamanın Atatürk Bulvarı esnafına olumlu yansıdığı belirtirken, trafik sorunun bu uygulamayla keşmekeşten kurtulacağının altını çizen Aydın, "Esnaflarımızla bu konuyu görüştük ve olumlu yaklaşımları olduğunu dile getirdiler. Sadece ihaleyi alan firmanın ücretsiz park süresinin 0-5 dakikadan 0-10 ve ya 0-15 dakikaya çekilmesini talep ediyoruz. Çünkü 0-5 dakika park süresi oldukça kısa. Daha önce yaptığımız açıklama sadece bu konuya yani süre uygulamasının bir düzenleme getirmesi adınadır. Kentimiz büyüyor ve bu uygulamalar artık kaçınılmaz ve olması gereken uygulamalardır" şeklinde konuştu. Ayrıca Faruk Aydın geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Turgutlu İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü'nün annesine Allah'tan rahmet diledi ve Kaymakam Günlü'ye başsağlığı diledi.

Faruk Aydın Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasının faaliyetlerinden herkes memnun olduğunu ve bu durumun kendilerini daha motive ederek farklı projelere imza attıkları dile getirdi. Aydın, "Turgutlu'ya KOSGEB bürosunu, İlçe SGK bürosunu kazandırdık. Ayrıca binamızın yanına bir yer yaparak 112 Acil Servis ambulansı koydurarak olası bir E-96 karayolu üzerindeki kazalara anında müdahale edilmesi adına önemli bir girişimde bulunduk. Turgutlu'da faaliyet gösteren ve göstermeye başlayacak firmalara İŞKUR ile ortaklaşa iş alımlarının önünü açtık" şeklinde konuştu.

Meclis toplantısında son olarak konuşan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan, "Değerli meclis üyeleri bildiğiniz gibi Odamız 2012 yılında 8. dönem akreditasyon sistemine dahil olmuştu. 7 yıldır kalite

yönetim sistemini Odamızda yürütüyoruz. 7 yıldır ISO 9001 kalite hizmet belgesine sahibiz. Son 1 yıldır kalitemizi artırarak akredite oda olmak için uğraş verdik ve akreditasyon sisteminin temel gereksinimlerini karşılamak üzere odamızın yönetsel sistemlerinde değişiklik yaptık. Hizmet kalitemizi geliştirdik ve TOBB tarafından yapılan denetimler neticesinde Akredite oda olmaya hak kazandık. Akredite oda ne demek ? Akredite oda demek uluslararası standartlarda üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunan oda demektir. Siz değerli meclis üyelerimizin destekleri ile bu belgeyi almanın haklı gururunu sizlerle paylaşmak istedik. Akredite Oda haline gelmemiz bizlerin sorumluluğunu daha fazla arttırdı. B sınıfı akredite olan Odamızı A sınıfı akredite Oda yapmak ve böylelikle başarı çıtamızı yükseltmek kısa vadede en büyük arzumuzdur. Bu belgenin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Girişimciliğe verdiğimiz destek tüm hızı ile devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 5.dönem girişimcilik eğitimlerimizi başarı ile tamamlayan girişimci adaylarımıza sertifikalarını sunduk. Hemen akabinde yoğun talep nedeni ile girişimcilik eğitiminin 6. tekrarını yapıyoruz. 6. dönem girişimcilik eğitimlerimiz 2 ocak 2013 tarihinde başlıyor. Bu proje kapsamında ilçemizde 20 iş yerinin açılışına vesile olduk ve 700.000-TL hibe ve destek kredisinin ilçemize gelmesini sağladık. Kendi işini kurmak, katma değer yaratmak, istihdam yaratmak isteyen girişimcilerimize verdiğimiz destek önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

Yine üyelerimizin nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılamak üzere düzenlediğimiz UMEM Beceri'10 projesi kapsamında yürütülen mesleki eğitim kurslarımız devam ediyor. Birçok gencimize nitelik kazandırarak işletmelerimizde istihdam edilmelerine olanak sağlamak bizlere gurur veriyor. TOBB öncülüğünde başlayan bu önemli projeye bizlerde önem veriyoruz. İnsanlara AŞ ve iş sağlamanın yapılabilecek en iyi hizmetlerden birisi olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda İşkur hizmet noktamızda işveren ile işsizlerimizi buluşturarak, işletmelerimizin ihtiyaç duydukları elemanı işsizlerimizin de iş bulmalarına vesile oluyoruz. Ancak arzumuz 2013 yılında İşkur merkez hizmet müdürlüğünü ilçemize kazandırarak

iş-kur hizmetlerinde yerel anlamda gelişme sağlamaktır.

Kosgeb desteği ile yürüttüğümüz proje kapsamında odamızda Dış ticaret elemanı yetiştirmek üzere eğitimlere başladık. Bu işin ülkemizde duayenlerinden Prof. Dr. Özcan Güven hocamız tarafından verilen eğitimlerle işletmelerimizin ihracat departmanında çalışan elemanlarımızın niteliklerini artırmak ve yeni ihracat elemanları yetiştirmek en büyük temennimiz yine proje kapsamında biraz önce sunumda izlediğiniz gibi üye işletmelerimizin internet ortamında tanıtımını yapmak için bir portal oluşturduk bu portal ile üyelerimizin iç ve dış piyasadaki tanınırlıklarını ve iş potansiyellerini artırmayı hedefliyoruz. Firmalarımız partalımıza sahip çıkar ve kendi sayfalarını güncel tutarlar ise partalımızdan daha fazla verim alacağımızı düşünüyoruz. Yine bu proje kapsamında

ilçemizin tanıtımı içi bir tanıtım CD hazırlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu projedeki hedefimiz işletmelerimizin iş ve ihracat potansiyellerini artırmak. Değerli meclis üyeleri, Zafer Kalkınma ajansı ile yürüttüğümüz Turgutlu'ya değer projemiz kapsamında konferans salonumuzun inşaatını tamamladık ve nihayet bu salonda şu an meclis toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Turgutlu'ya yakışır bir konferans

salonunu hizmete soktuğumuzu düşünüyoruz. Artık proje kapsamında salonumuzda sosyal ve kültürel etkinliklere başlıyoruz. 26 aralık Çarşamba günü İzmir Devlet senfoni orkestrası salonumuzda klasik müzik konseri sunacak, sanatsal etkinlik olarak ilçemizde ilk defa gerçekleştirilecek bu etkinliğe tüm meclis üyelerimizi bekliyoruz.

2013 yılı bütçesini hazırlayarak sizlerin onayına sunduk, bütçemi gelir ve gider 1.100.000.-TL olmak üzere denk bütçe olarak hazırlandı. Bütçemizde elde ettiğimiz gelirleri siz değerli

meclis üyelerimizin de destekleri ile en etkin şekilde kullanarak üyelerimize ve ilçemize hizmet etmek en büyük temennimiz. Bu vesile ile siz değerli meclis üyelerimizin ve Turgutlu halkının yeni yılını kutluyo,r 2013 yılının ülkemize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Meclis toplantısı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Aydın Turgutlu Kosgeb Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title