Haberler

Tutap "Yerli ve Milli Tercih" Kampanyası Başlattı

Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız, platform olarak yerli ve milli üreticilerle markaların desteklenmeleri amacıyla "yerli ve milli tercih" kampanyasını başlattıklarını bildirdi.

Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız, platform olarak yerli ve milli üreticilerle markaların desteklenmeleri amacıyla "yerli ve milli tercih" kampanyasını başlattıklarını bildirdi.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, TUTAP'ın Türkiye'nin son günlerde ekonomik alanda maruz kaldığı yaptırım ve baskılar karşısında vatandaşların duyarlılığını artırmak, milli birlik ve dayanışmaya katkı sağlamak için yeni bir kampanyayı başlatma kararı aldıklarını belirtti.

Fikret Yıldız, kampanyaya ilişkin "Yerli ve milli olmayan ürün ve markaları hayatımızdan tamamen çıkarmak kısa vadede mümkün olmasa da bireysel olarak ortaya koyacağımız milli ve yerli tercihlerimiz, orta ve uzun vadede hem ülke ekonomimize katkı sağlayacak, hem de yerli üreticilerimiz ile markalarımızı güçlendirecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Çocuk ve gençler bilgilendirilecek

Kampanyanın vatandaşların bilinçlenmesi ve duyarlı olması hususunda gerçekleştirileceğini vurgulayan Yıldız, kampanyanın içeriğine yönelik, şu bilgileri paylaştı:

"Eğitim kurumlarımızla yapılacak iş birliği neticesinde, çocuklarımıza, gençlerimize yerli ve milli duruşun nasıl olacağı, nelere dikkat edecekleri, tercihleri sonucunda yapılan harcamaların nihai ulaşacağı yerler hususunda bilgilenmeleri sağlanacaktır.

Amacımız yabancı menşeli firma ve markaları karalamak, rencide etmek değil kendi insanlarımızın yapacakları yerli ve milli tercihler neticesinde, ülkemizin döviz kaybına uğramamasına, yerli firma ve markalarımızın daha fazla tercih edilerek büyümelerine ve Türk lirasının değerlenmesine katkı sağlayacakları bilincinde olmalarını sağlamaktır."

"Yerli ve milli markalarımızın yer aldığı internet sitesi hazırlanacak"

TUTAP Başkanı Yıldız, kampanya için 6 maddelik bir planlama hazırlandığını belirterek, bu kapsamda basın aracılığıyla duyurular yapılacağını, kamu spotlarının TV'lerde yayınlanacağını aktardı.

Benzer şekilde billboard, gazete, dergi, radyolarda da çalışmalar yürütüleceği bilgisini paylaşan Yıldız, şunları kaydetti:

"Yerli ve milli markalarımızın yer aldığı internet sitesi hazırlanacak ayrıca duyurular ve güncel açıklamalar buradan yapılacak, kampanyamıza destek verenler ilan edilecek. Kampanyamıza kamu kurumlarımızın ve önemli STK'ların da destek olmaları adına girişimlerde bulunulacak. Yerel yönetimler ve yerel basınla kendi alanlarında kampanya hakkında kamuoyunu bilinçlendirmeleri hususunda iş birliği yapılacak. Bizler bugün bu kampanyayla ilk adımı attık. Burada amacımıza ulaşmamız yapacağımız çalışmaların lafta kalmadan sürekli ve sonuç alacak biçimde uygulanması sağlamak, kamuoyunun yerli ve milli tercihleri hususunda bilgilenmelerini sağlamaktır."

Yıldız, bütün vatandaşlara, firmalara ve iş adamlarına kampanyaya destek verme çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fikret Yıldız Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title