Haberler

Tutak Görevlendirme ile Belediyecilikle Tanıştı

Ağrı'nın Tutak ilçesi, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında yapılan görevlendirme ile yaşanılabilir modern bir ilçe olmanın farklılığını yaşıyor.

SITKI YILDIZ - Ağrı'nın Tutak ilçesi, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında yapılan görevlendirme ile yaşanılabilir modern bir ilçe olmanın farklılığını yaşıyor.

DBP'li yönetimden ölü hayvanlarla dolu içme suyu depoları, toz içerisinde ve çukurlarla dolu yollar, alt ve üst yapı eksikliklerinin yanı sıra 5 milyon lira borçla devralınan Tutak Belediyesi, görevlendirmeyle başkanlık koltuğuna oturan Tutak Kaymakamı Erkan İsa Erat'ın hayata geçirdiği projelerle modern ilçe haline geldi.

Her geçen gün daha yaşanılabilir bir ilçeye dönüşen Tutak, alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel alanda yapılan yatırımlarla da adından söz ettiriyor.

Tutak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan İsa Erat, AA muhabirine, göreve geldikleri tarihten itibaren ilçedeki problemleri masaya yatırdıklarını ve birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

İlk olarak ilçedeki su problemine el attıklarını aktaran Erat, şunları belirtti:

"Göreve ilk geldiğimizde ilçede günlük bir saat su aktığını gördük. Bunları detaylı olarak incelediğimizde boruların asbestli, yani kanser yapan borular olduğunu, suların geldiği depolarda da hayvan ölülerini gördük. Halkımıza hayvan ölülerinin bulunduğu depolardan su veriliyordu. Bu kadar sağlıksız sular halkımıza reva görülmüştü. Biz öncelikle bu sorunu çözeceğimizin teminatını verdik. 15 Nisan'da başlattığımız çalışmamızı ekim itibariyle bitirdik, halkımıza sular arıtılarak verilmekte ve tüm altyapıyı değiştirerek suları verdik."

Tutak'ın "Çamlıca Tepesi" nefes aldırdı

İlçede göreve geldiklerinde sadece 24 kilometrelik kanalizasyon hattı olduğunu, kendilerinin bu hatların üzerine 27 kilometrelik bir hat daha yaptıklarını aktaran Erat, şöyle konuştu:

"Halkımızın daha sağlıklı ilçede yaşamasını sağladık ve altyapı sorununu bitirip üst yapı sorunlarına geçtik. Geçen yıl tam 90 bin metrekare parke taşı yol yaptık. Onun dışında 6 kilometre asfalt yol yaptık. Bunları yaparken halkımızın vakit geçirebileceği 54 dönüm araziye kurulan Bayraktepe Mesire Alanı'nı oluşturduk. Burada bir tane bile ağaç yoktu. Biz buraya ağaçları diktik, peyzaj çalışmalarını yaptık ve halkımızın nefes alacağı alan yaptık. Burayı İstanbul'daki Çamlıca Tepesi'ne benzetiyoruz. Halkımız burayı hafta içi ve hafta sonu kullanıyor."

İlçenin herhangi bir meydana sahip olmaması nedeniyle bu alanda da proje hataya geçirdiklerini aktaran Erat, hükümet konağı ile belediye binası arasına kardeş belediye olan Yakutiye Belediyesi desteğiyle halkın kullanabileceği güzel ve modern meydan kazandırdıklarını anlattı.

2017 yılının ilçe için verimli geçtiğini, 2018'de de eksik kalan altyapı sorunları bulunduğunu anlatan Erat, şu değerlendirmede bulundu:

"Değişmesi gereken su borularımızı değiştirdik ve altyapıyı tamamen bitirdik. Onun dışında 4 kilometrelik sıcak asfalt dökeceğiz, şu anda bunun altyapısını hazırlıyoruz. Onu da bitirince ilçemizde toz kalmayacak inşallah. Çünkü buranın en büyük problemlerinden biri de tozdu. Kalkınma Bakanlığımızın desteğiyle ilçemizin tek olan caddesiyle ilgili prestij cadde uygulamasını başlattık. İnşallah ilçemizi modern ve herkesin geldiğinde dikkatini çekebilecek hale getireceğiz."

"Önceki belediye personel ikramiyelerini ödememişti"

İlçenin yüzünü güldüren ve güzelliğini ortaya çıkaran projeleri belediye ve merkezi idare kaynaklarıyla hayata geçirdiklerini anlatan Erat, ilçe için yapılan çalışmalarda görev alan personelleri de unutmadıklarını söyledi.

Erat, "Önceki belediye yönetimi döneminde personelin ikramiyelerini bile ödememişlerdi. Bizim belediye olarak şuanda personelimize tek kuruş borcumuz yoktur. Hiçbir esnafımıza da borç bırakmadık. Şu an kendi kendini idare edebilen bir belediyeye doğru gidiyoruz. İnşallah belediye kendi imkanları ve İller Bankasından gelen payla hem personelinin maaşını ödeyecek hem de yatırımlarını yapacak. Zaten devletimizin verdiği desteklerden dolayı yatırımla ilgili çok da bir şey kalmadı. Alt ve üst yapısı bitmiş, sosyal alanları, gençlik merkezleriyle modern bir Tutak'a doğru gidiyoruz ve gideceğiz." ifadelerini kullandı.

İlçeyi yılların ihmali olan sorunlardan hayata geçirdikleri projelerle kurtardıklarına dikkati çeken Erat, bunları yaparken de çocuk ve gençleri unutmadıklarını söyledi.

Erat, "En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır" felsefesiyle hareket ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz de çocuklarımıza Derik'te şehit olan kaymakamımızın adını verdiğimiz bir spor kompleksi yaptık. Kompleks içerisinde tenis kortu, basketbol, halı ve çim sahaları var. Bunun içerisinde bir gençlik merkezi yaptık. Gençlik merkezi içerisinde de cep sinemasına, müzik adalarına varana kadar her şey var. Yeter ki çocuklarımız kaliteli vakit geçirsinler. Öğretmenlerimiz veya belediyeden görevlendirdiğimiz hocalarımız oradaki çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirsinler diye 5 dönüm üzerine kurulu muazzam bir tesis yaptık."

Erat, ilçenin önemli eksikliğini gidererek modern hayvan pazarı ve hayvan kesimhanesini halkın hizmetine sunduklarını aktardı.

Ağrı'daki terör soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan ve 29 Ocak 2017'de "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçlamasıyla tutuklanan DBP'li Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk'ün yerine 11 Ocak 2017'de Tutak Kaymakamı Erkan İsa Erat, belediye başkan vekili olarak görevlendirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Tutak Ağrı Güncel Haberler

title